'Pure extase' bij Fer na hoofdrol in krankzinnig duel

Leroy Fer kan nog steeds nauwelijks geloven dat hij met Swansea City tegen Crystal Palace alsnog de zege over de streep heeft getrokken (5-4). 'Dit resultaat is een gigantische opsteker voor ons na een waanzinnige wedstrijd.'

Swansea had het hele Premier League-seizoen nog maar één keer gewonnen en begon als hekkensluiter aan het duel met Palace. Vorige week leken The Swans tegen Everton de volle buit te pakken, maar een treffer van Seamus Coleman in de laatste minuut verpestte het feestje voor Fer en zijn ploeggenoten. 'Die goal deed ons veel pijn', vertelt Fer op de clubsite. Hoe anders was dat zaterdagmiddag.

De bezoekers maakten de openingstreffer in het Liberty Stadium, maar daarna nam Swansea via Gylfi Sigurdsson en twee keer Fer een ruime voorsprong: 3-1. Tussen de 75ste en 84ste minuut draaide Palace het duel echter volledig om en leken The Eagles er alsnog met de zege vandoor te gaan: 3-4. Fernando Llorente liet het Liberty Stadium vervolgens schudden op zijn grondvesten door in de extra tijd twee keer te scoren: 5-4.

Christian Benteke leek Crystal Palace in de 84ste minuut na een ongelooflijke comeback alsnog een 3-4 zege te bezorgen. Fernando Llorente draaide de stand in de blessuretijd echter nog om.

'Dit resultaat is een gigantische opsteker voor ons na een waanzinnige wedstrijd', aldus de Nederlander. 'We zijn altijd blijven geloven en hebben uiteindelijk verdiend gewonnen', vond de voormalig speler van onder meer Feyenoord en FC Twente. Zijn twee treffers betekenen dat het doelpuntentotaal van de middenvelder al is opgeschroefd naar zes. 'Ik had een beetje geluk vandaag met twee goals uit de rebound, maar die tellen ook', weet hij.

Door de spectaculaire zege verlaat Swansea de laatste plaats in de Premier League. 'Dit resultaat moet een springplank vormen voor dit seizoen', vindt Fer. Zijn manager, Bob Bradley, deelt die mening. 'Ik denk dat dit de ommekeer kan zijn. Soms heb je iets bizars nodig om het momentum te veranderen.'