Puntverlies voor Go Ahead, FC Zwolle en Excelsior

Zonder in actie te komen kende De Graafschap een goede avond. De koploper in de Jupiler Legaue zag van de achtervolgers alleen SC Cambuur winnen.

Go Ahead Eagles-FC Dordrecht 1-2FC Dordrecht maakte een einde aan een treurige reeks van zes duels op rij zonder zege. Género Zeefuik, die een half uur voor tijd inviel, was de gevierde man bij De Schapenkoppen. De aanvaller tekende in de 88ste minuut uit een strafschop in de Adelaarshorst voor de winnende treffer. Go Ahead Eagles kon in de resterende tijd de thuisnederlaag niet voorkomen en bleef daardoor op zeven punten van De Graafschap.

SC Cambuur-FC Zwolle 3-0Op slag van rust bracht Cecilio Lopes een positief resultaat van zijn eigen ploeg in gevaar. De aanvaller van FC Zwolle ging na een duel op Leon Hese staan en kreeg van scheidsrechter Ruud Bossen een rode kaart. SC Cambuur had een kwartier nog om de numerieke meerderheid in de score tot uitdrukking te brengen. Sandor van der Heide kreeg navolging in de slotfase navolging van Kevin Diaz en Jeffrey de Visscher. De Friezen passeerden FC Zwolle op de ranglijst.

Excelsior-FC Oss 4-4In een knotsgekke wedstrijd vielen de doelpunten op Woudestein gemakkelijk. Na negentig minuten en acht treffers bleek er geen winnaar te zijn. Excelsior bouwde een 3-2 achterstand om tot een 4-3 voorsprong, maar moest toezien hoe Bart van Hintum hekkensluiter FC Oss aan een punt hielp.

AGOVV Apeldoorn-MVV 5-1MVV legde AGOVV Apeldoorn weinig in de weg voor een clubrecord. De Gelderse formatie stond bij rust al met 5-0 voor en kon daardoor de recordreeks van vier overwinningen op rij niet meer ontgaan. Jeremy Bokila had met drie treffers de grootste rol in de strafexercitie, die AGOVV op de vijfde plaats bracht. Fortuna Sittard-Telstar 2-0Fortuna Sittard deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. Concurrent Telstar verloor in Limburg en moest toestaan hoe Fortuna de Noord-Hollanders de zeventiende plaats afhandig maakte. Demba Traoré was met twee doelpunten verantwoordelijk voor het succes van Fortuna Sittard.

FC Den Bosch-Helmond Sport 2-1Voor Helmond Sport kwam in De Vliert een einde aan de opmars. De ploeg van trainer Jurgen Streppel bleef na vier overwinningen op rij met lege handen achter. Johan Voskamp poetste in de tweede helft de openingstreffer van Diangi Matusiwa weg. Maar in de laatste minuut tekende Fabio Caracciolo voor de winnende Bossche goal.

FC Eindhoven-FC Emmen 1-2FC Eindhoven beet na het binnenhalen van de derde periodetitel in het stof. Tim Nelemans zette de kersverse periodekampioen nog wel op een voorsprong, maar FC Emmen verdween dankzij goals van Ruud ter Heide en Roy Stroeve in het laatste kwartier met de drie punten huiswaarts.

FC Volendam-RBC Roosendaal 3-3 Johan Steur wacht nog steeds op de eerste overwinning als interim-coach van FC Volendam. Melvin Platje zette de Noord-Hollandse ploeg na vier minuten op het goede spoor. RBC Roosendaal nam daarna het voortouw, maar hield een punt over aan het bezoek aan Volendam. Platje voorkwam in de laatste minuut met zijn tweede treffer van de avond een nederlaag voor de thuisploeg.