De Graafschap loopt uit op Go Ahead en Zwolle

Het was een plezierige avond voor De Graafschap. Zelf won de koploper in de Jupiler League van Excelsior, terwijl de concurrentie punten liet liggen.

De Graafschap-Excelsior 3-1De Graafschap begon de topper in de Jupiler League voortvarend. Al na twee minuten profiteerde Steve de Ridder dankbaar van het weifelende uitkomen van Excelsior-keeper Arjan van Dijk. Halverwege de tweede helft verdubbelde Hugo Bargas de marge. De aansluitingstreffer van Kamohelo Mokotjo kwam te laat voor Excelsior om in de resterende acht minuten de nederlaag te voorkomen. Sterker nog, de Kralingers incasseerden op De Vijverberg de 3-1 van Soufian El Hassnaoui. MVV-Go Ahead Eagles 0-0MVV-trainer Paul Meulenberg was bevreesd voor de sterke aanval van Go Ahead Eagles. Maar de Deventer formatie ontbeerde de inspiratie om het duel naar zich toe te trekken. Beide goalies kregen weinig te doen in De Geusselt, met de 0-0 als logisch resultaat na negentig minuten. Door het puntenverlies is het gat met koploper De Graafschap gegroeid tot tien punten, al heeft Go Ahead twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

FC Zwolle-FC Den Bosch 1-1FC Den Bosch wachtte al vijf duels op een overwinning, de positie van trainer Marc Brys stond onder druk. Opnieuw was er geen overwinning voor de Brabanders, al was het gelijkspel tegen FC Zwolle bemoedigend. Brys had bovendien een gelukkige hand bij het wisselen. Invaller Wilmer Kousemaker maakte het doelpunt dat genoeg was voor een punt en dat de achterstand van FC Zwolle op koploper De Graafschap deed oplopen.

FC Emmen-SC Cambuur 2-4FC Emmen nam de laatste weken afstand van de gevarenzone, maar moest tegen SC Cambuur een pas op de plaats maken. De Drentse ploeg keek na achttien minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Hans Denissen bracht met twee goals de wedstrijd weer in evenwicht. Invaller Kévin Diaz liet het duel in Emmen kantelen in de richting van SC Cambuur, dat door de zege naar de vierde plaats klom.

Telstar-AGOVV Apeldoorn 1-2Edgar Manucharyan bewees andermaal zijn waarde voor AGOVV Apeldoorn. Met zijn vijfde treffer in Apeldoornse dienst was hij verantwoordelijk voor de zege op Telstar, dat in de tweede helft niet bij machte was de opgelopen achterstand weg te werken. RBC Roosendaal-BV Veendam 2-2De problemen buiten het veld hebben zijn weerslag op de prestaties binnen de lijnen. BV Veendam, dat afgelopen maand slechts één keer in actie kwam, kwam twee keer op voorsprong. RBC Roosendaal toonde echter veerkracht en hield daardoor een punt over aan de ontmoeting met BV Veendam

FC Omniworld-FC Eindhoven 3-1Door de afgelastingen kwam FC Omniworld bijna twee weken niet in actie. Roestig kwam de Almeerse formatie niet uit de startblokken. David Depetris opende na acht minuten de score en legde daarmee de basis voor de 3-1 zege op FC Eindhoven, dat in de tweede helft zijn meerdere moest erkennen in FC Omniworld.

Helmond Sport-FC Volendam 5-2De wisseling van de wacht bracht FC Volendam (nog) niet het gewenste resultaat. Interim-trainer Johan Steur moest na het gelijkspel tegen MVV een binnenbrandje blussen. Ook tegen Helmond Sport, dat de laatste drie thuisduels winnend afsloot, beet de Noordhollandse club in het stof. De rode kaart voor Dominique van Dijk op slag van rust was het begin van het einde. Johan Voskamp, Joost Habraken en Sjaak Lettinga profiteerden in de slotfase van de numerieke meerderheid.

FC Oss-Fortuna Sittard 1-1In de strijd om de degradatie uit de Jupiler League was FC Oss hard op weg goede zaken te doen. De hekkensluiter leidde tot in blessuretijd dankzij een doelpunt van Davy Zafarin. Fortuna Sittard hield de afstand echter op zes punten. Invaller Marcus Rychlik bracht in de laatste minuut de 1-1 op het scorebord.