De Graafschap vecht zich goed terug na achterstand

FC Dordrecht was lang een lastige horde voor De Graafschap, maar toch won de koploper. Excelsior won in eigen huis ruim van SC Cambuur en passeert hierdoor de club uit Leeuwarden.

FC Dordrecht-De Graafschap 1-2De Graafschap had een lastige avond op bezoek bij FC Dordrecht, maar in de slotfase pakte de ploeg van trainer Darije Kalezic alsnog de volle winst. Moussa Kalisse zette de thuisclub in de 52ste minuut enigszins verrassend op een 1-0 voorsprong, maar een kwartier later maakte Jordy Buijs alweer gelijk. De Superboeren leken duur puntenverlies op de lopen aan De Krommedijk, maar zes minuten voor tijd kwam De Graafschap alsnog op een 2-1 voorsprong. Joep van den Ouweland bezorgde de ploeg uit Doetinchem alsnog drie punten.

Go Ahead Eagles-FC Den Bosch 4-1Al na een half uur had Go Ahead Eagles het thuisduel met FC Den Bosch eigenlijk al beslist. Joey Suk opende in de negende minuut de score door een vrije trap in twee pogingen binnen te schieten, Patrick Gerritsen verdubbelde de voorsprong in de 28ste minuut koppend de voorsprong. Na een klein uur spelen maakte Gerritsen er van dichtbij 3-0 van, na een goede kopbal van Donny de Groot. Paul Jans verkleinde in de 64ste minuut de achterstand tot 3-1, maar ook Suk maakte zijn tweede treffer en bepaalde de eindstand op 4-1.

Excelsior-SC Cambuur 3-0In Rotterdam boekte Excelsior een belangrijke overwinning in de suptop op SC Cambuur. Grote man aan de kant van de thuisclub was Feyenoord-huurling Pedro, die Excelsior met twee treffers op een 2-0 voorsprong zette. In de 41ste minuut opende hij de score met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, in de 63ste minuut profiteerde hij van de blunderende Cambuur-doelman David Meul die een ogenschijnlijk houdbare bal onder zich door liet gaan. Jerson Ribeiro maakte er niet veel later 3-0 van door een vrije trap achter Meul te schieten.

De Graafschap blijft koploper door de overwinning bij Dordrecht, de club heeft nu 57 punten uit 27 wedstrijden. Go Ahead is tweede, met vijf punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld. Excelsior is de nieuwe nummer vier, de club passeerde Cambuur dat nu vijfde staat.