Puntverlies Hertha en Schalke: vijf koplopers

De Bundesliga kent na afgelopen weekeinde liefst vijf koplopers. Zondag verloren Hertha BSC en Schalke 04 punten, maar bleven zij wel Tabellenführer.

Puntverlies Hertha en Schalke: vijf koplopers

Hertha BSC-VfB Stuttgart 2-2Na een kwartier spelen in Berlijn had het publiek al drie doelpunten gezien. Na vier minuten kwam Stuttgart op voorsprong door een doelpunt van Mario Gomez, die raak schoot uit een voorzet van Ludovic Magnin. Hertha stelde snel orde op zaken. Uit een door Andreas Neuendorf getrapte corner kopte international Arne Friedrich raak. Marko Pantelic (foto) bracht de thuisclub niet veel later op voorsprong.

Bij Hertha had naast Dick van Burik ook Ellery Cairo een basisplaats toebedeeld gekregen. Uitgerekend de rechtervleugelspeler liet zich in de aanloop naar de gelijkmaker overlopen. Ricardo Osorio kon voorgeven op Cacau en de Braziliaan schoot bij de tweede paal binnen: 2-2.

Bayer Leverkusen-Schalke 04 3-1Na de ontluisterende uitschakeling in de UEFA Cup tegen AS Nancy, ging Schalke ook in de competitie onderuit. Op bezoek bij Leverkusen kwamen Die Königsblauen nog wel snel op voorsprong via aanvoerder Marcelo Bordon, die raak kopte uit een voorzet van Lincoln.

Verdediger Gonzalo Castro werd de man van de wedstrijd aan de zijde van Leverkusen. Hij scoorde twee keer. Met name zijn tweede goal, een schot in de kruising, was fraai. Carsten Ramelow stelde de zege veilig. De aanvoerder schoot een terugspringende bal binnen na een schot van Andrej Voronin: 3-1.

Bekijk hier al onze video's