Puntenverlies Celtic in aanloop naar duel met Ajax

Drie dagen voor de Champions League-confrontatie met Ajax heeft Celtic een teleurstellend resultaat geboekt bij Hibernian (1-1).

Puntenverlies Celtic in aanloop naar duel met Ajax

Het punt was de beloning voor de moeizame jacht op de gelijkmaker. Celtic had lang naar een adequaat antwoord gezocht op de openingstreffer van Paul Heffernan, die na ruim een kwartier scoorde na ongelukkig uitverdedigen van Virgil van Dijk.

Pas in de 77ste minuut kreeg Celtic loon naar werken. Invaller James Forrest (foto) prikte de bal knap achter Hibernian-doelman Ben Williams, die tot dat moment de aanvalslust van Celtic had gefrustreerd.

Celtic verloor meer dan twee punten. Kris Commons moest na minder dan een half uur naar de kant met een hamstringblessure. Daarmee is de middenvelder ook een vraagteken voor het thuisduel met Ajax in de Champions League. Celtic kan dinsdag al geen beroep doen op Scott Brown, Derk Boerrigter, Joel Ledley en Steve Mouyokolo.

Voor de koppositie van Celtic heeft het tweede gelijkspel van dit seizoen geen gevolgen. Met 23 punten heeft de regerend kampioen nog een ruime marge op Inverness CT, dat op vier punten achterstand volgt. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen