Pulisic haalt Team USA uit het slop, record voor Hernández

Reacties

Na de dramatische start van de finaleronde in de CONCACAF-zone hebben de Verenigde Staten in de nacht van vrijdag op zaterdag een even broodnodige als indrukwekkende overwinning op Honduras geboekt in de WK-kwalificatie. Mexico ontdeed zich van Costa Rica en zag Javier Hernández een record evenaren.

Pulisic haalt Team USA uit het slop, record voor Hernández

Verenigde Staten-Honduras 6-0
De verliesbeurten tegen Mexico (1-2) en Costa Rica (4-0) kostten Jürgen Klinsmann in november zijn baan als bondscoach van Team USA. Onder zijn opvolger Bruce Arena toonden de Verenigde Staten zich in het Avaya Stadium in Jose veel te sterk voor Honduras. Halverwege stond het al 3-0 door treffers van Sebastian Lletget, Michael Bradley en Clint Dempsey.

Vlak na de hervatting maakte supertalent Christian Pulisic de 4-0, waarna Dempsey nog eens tweemaal trefzeker was. De pas achttienjarige Pulisic, die dit seizoen veel speeltijd krijgt bij Borussia Dortmund, bezorgde de defensie van Honduras nachtmerries met veel knappe acties en had met twee assists een groot aandeel in de hattrick van Dempsey. Door de overwinning klommen de Verenigde Staten naar de vierde plaats in de finalegroep van de CONCACAF-zone. Aan het eind van de rit leidt deze plek tot een play-off met de nummer vijf van Azië om een WK-ticket.

Mexico-Costa Rica 2-0
Mexico is hard op weg om een van de drie rechtstreekse WK-tickets in deze zone op te eisen. De achtstefinalist van de zes vorige mondiale eindrondes rekende af met Costa Rica. Hernández opende al in de zevende minuut de score in het Estadio Azteca na voorbereidend werk van Carlos Vela. Een hoekschop van diezelfde Vela werd aan het einde van de eerste helft door Néstor Araujo binnengekopt, waarmee de marge werd verdubbeld.

Hernández viel halverwege de tweede helft uit met een blessure. Met zijn 1-0 evenaarde hij Jared Borgetti als topscorer aller tijden van Mexico; beiden staan op 46 goals. PSV'er Héctor Moreno deed de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg, wegens een blessure kwam Andrés Guardado niet in actie.

Overige uitslag
Trinidad en Tobago - Panama 1-0

De stand in de CONCACAF-zone
Land Duels en punten Doelsaldo
Mexico 3-7 + 3
Costa Rica 3-6 + 4
Panama 3-4 0
Verenigde Staten 3-3 1
Trinidad en Tobago 3-3 - 3
Honduras 3-3 - 5

De nummer één, twee en drie plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Rusland. De nummer vier speelt een play-off om een WK-ticket met de nummer vijf van Azië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.