Puike cijfers Suárez in aanloop naar jubileum bij Barcelona

Reacties

Luis Suárez speelt zaterdagavond in het thuisduel met Alavés (aftrap 20.30 uur) zijn honderdste officiële wedstrijd voor Barcelona. Voetbal International dook in de indrukwekkende cijfers van de Uruguayaanse spits bij de Catalaanse grootmacht.

Puike cijfers Suárez in aanloop naar jubileum bij Barcelona

● Suárez maakte tot nu toe 88 doelpunten in zijn 99 optredens voor Barcelona: 59 in La Liga, zeven in de strijd om de Copa del Rey, vijftien in de Champions League, één om de Spaanse Super Cup, één om de Europese Super Cup en vijf op het WK voor Clubs.

Real Betis is de club waartegen Suárez het vaakst scoorde namens Barcelona. In drie duels met de tweede club van Sevilla was de Uruguayaan goed voor zes doelpunten. Suárez maakte ook tegen Valencia en Athletic de Bilbao zes treffers, maar had daar meer duels voor nodig: respectievelijk vijf en acht.

● Suárez maakte in tien van zijn 99 wedstrijden voor Barcelona drie doelpunten of meer. In drie duels kwam hij tot vier treffers: tegen Valencia in het bekertoernooi (7-0), Deportivo La Coruña (0-8) en Sporting Gijón (6-0) in competitieverband.

● Liefst tachtig keer stapte Suárez bij Barcelona als winnaar van het veld en slechts elf keer leed hij een nederlaag. Opvallend genoeg kwam Suárez in die verloren duels niet tot scoren. In de 53 wedstrijden waarin Suárez wel scoorde, bleef Barcelona ongeslagen (W51, G2).

● Behalve zijn karrenvracht aan doelpunten bereidde Suárez ook veel doelpunten voor. Na 99 duels staan er 43 assists achter zijn naam. De Uruguayaan was sinds zijn debuut op 25 oktober 2014 dus direct betrokken bij 131 treffers van zijn ploeg.

● Liefst 35 van de 43 assists van Suárez in Catalaanse dienst waren bestemd voor zijn vaste aanvalspartners Neymar (achttien) en Messi (zeventien). De overige acht assists gingen naar Ivan Rakitic (drie), Jordi Alba, Pedro, Piqué, Rafinha en Munir El Haddadi (elk één).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.