Puig maakt weergaloos eerste doelpunt, opvallende rol Costa en Bernardeschi

Riqui Puig heeft zijn eerste doelpunt voor LA Galaxy te pakken. De van Barcelona overgekomen middenvelder maakte in de nacht van woensdag op donderdag een late gelijkmaker op bezoek bij Toronto FC: 2-2.

Toronto FC
Toronto FC
2 - 2
LA Galaxy
LA Galaxy

Puig gaf in de nacht van zondag op maandag al een assist tegen New England Revolution (1-2), maar kwam ditmaal zelf tot scoren. In minuut 89 ging hij de één-twee aan met Gastón Brugman en vond Puig vanaf een dikke twintig meter de ruimte voor een prachtig schot in de rechterbovenhoek.

Halverwege de eerste helft had Douglas Costa de score al geopend uit een schitterende vrije trap. De voormalig aanvaller van onder meer Juventus en Bayern München had een korte aanloop nodig om de bal buiten bereik van doelman Alex Bono te plaatsen. Jesús Jiménez maakte er na de pauze 1-1 van.

Toronto kwam tien minuten voor tijd op voorsprong. Federico Bernardeschi werd in het strafschopgebied neergehaald door Raheem Edwards en legde zelf aan voor de penalty. Bernardeschi gleed op het laatste moment uit, maar zag tot zijn opluchting dat doelman Jonathan Bond niet genoeg kracht achter zijn redding kreeg.

Bernardeschi, deze zomer transfervrij overgekomen van Juventus, staat na acht duels in de Major League Soccer al op zes doelpunten en drie assists. Uiteindelijk voorkwam Puig dat Toronto de punten in Canada hield. De Spanjaard is ook goed begonnen bij zijn nieuwe club, nadat hij naar eigen zeggen onder druk werd gezet door Barcelona om te vertrekken.