Frenkie de Jong staat niet alleen: Puig laakt handelwijze Barça bij transfer

Reacties

Riqui Puig vindt dat hij door Barcelona met meer respect behandeld had moeten worden voordat hij naar LA Galaxy verhuisde. De middenvelder is niet te spreken over hoe de huidige clubleiding spelers onder druk zet om te vertrekken.

Frenkie de Jong staat niet alleen: Puig laakt handelwijze Barça bij transfer
© Pro Shots

Puig (23) werd lange tijd gezien als een nieuw toptalent bij Barça, maar hij kon de hoge verwachtingen in het eerste elftal nooit echt waarmaken. Deze maand maakte hij de enigszins verrassende overstap van Camp Nou naar LA Galaxy.

De middenvelder, die vrijdag debuteerde in de MLS, laakt in gesprek met Amerikaanse media de manier waarop Barcelona met hem is omgegaan. 'Het was een zware maand voor mij. Ik maakte gedurende de voorbereiding geen deel meer uit van de selectie. De clubleiding zet op die manier spelers onder druk om weg te gaan, maar er zijn ook andere manieren mogelijk', aldus Puig.

'Ik vond het zwaar om in Barcelona achter te blijven en voor mezelf te moeten trainen, met nog vier andere spelers in hetzelfde schuitje. Na al die jaren bij de club deed het mij pijn dat het team in de VS oefenduels afwerkte en ik was achtergebleven', besluit de voormalig jeugdinternational van Spanje.

Eerder werd op VI PRO al de handelwijze van Barcelona rond Frenkie de Jong uitvoerig besproken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.