Publiekslieveling bezorgt Seedorf welkome meevaller bij Depor

Clarence Seedorf heeft zaterdagavond met Deportivo La Coruña gelijkgespeeld tegen Celta de Vigo. Lucas Pérez maakte in de blessuretijd de gelijkmaker voor de bezoekers in de derby van Galicië: 1-1.

Afgelopen zondag viel het doek voor Deportivo. Door de nederlaag tegen Barcelona was de ploeg drie duels voor het einde al zeker van degradatie. De wedstrijd tegen Celta van zaterdag was er dan ook een om des keizers baard. Seedorf stelde wel gewoon zijn sterkste elftal op, maar Depor kon maar moeilijk een vuist maken.

De thuisploeg had de controle en nam na dertien minuten de leiding. Doelman Rubén Martínez greep erg zwak in bij een hoge bal en liet zich aftroeven door Celta-spits Maxi Gómez. De Uruguayaan maakte zich breed, hield de keeper van de bal en knikte raak in het lege doel: 1-0.

Martínez revancheerde zich even later wel door prima te redden bij een enorme kans voor Gómez. In de tweede helft werd een doelpunt van Daniel Wass werd afgekeurd wegens buitenspel. In de extra tijd sloeg Deportivo alsnog toe. Publiekslieveling Lucas Pérez kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied en joeg hem in het dak van de goal: 1-1.

Op die manier hield Seedorf toch nog een punt over aan het duel met Celta. Depor verloor slechts één van zijn laatste zes competitieduels, maar blijft achttiende. Celta blijft twaalfde.