PSV-selectie omarmt clubicoon Nilis

Reacties

Luc Nilis is een opvallende verschijning tijdens het trainingskamp van PSV en hoopt met zijn ervaring bij te kunnen dragen aan dé doelstelling: kampioen worden. Ook de selectie geniet van de aanwezigheid van een van de beste spelers uit de clubgeschiedenis.

PSV-selectie omarmt clubicoon Nilis

De Belgische stilist loopt bij diverse teams van PSV stage als spitsentrainer, maar werd door hoofdtrainer en voormalig ploeggenoot Phillip Cocu toegevoegd aan de technische staf voor het trainingskamp in Maspalomas. In de Spaanse badplaats deelt Nilis zijn ervaring met de jonge selectie.

En de klik met de spelers is er overduidelijk. Hier is Luc Nilis in een onderonsje met aanvaller Memphis Depay.
En de klik met de spelers is er overduidelijk. Hier is Luc Nilis in een onderonsje met aanvaller Memphis Depay.

En de huidige spelersgroep van PSV weet heel goed met wie ze te maken hebben. 'Ze praten  nog wel eens over mijn doelpunten. Die hebben ze voorbij zien komen op You Tube. Het is een leergierige groep en ze hebben gekeken hoe ik het vroeger gedaan heb bij PSV. En sommige spelers werden aangenaam verrast', aldus een glimlachende Nilis in gesprek met PSV TV.

Nilis stond bekend om zijn verfijnde traptechniek, een kwaliteit die sommige spelers van PSV ook in zich hebben. 'Memphis Depay heeft ook een goede vrije trap in huis. Maar eigenlijk hebben alle aanvallers van PSV een goede traptechniek', aldus Nilis.

De voormalige Rode Duivel kende een zware periode na zijn afscheid als betaald voetballer, maar voelt zich op het veld nog altijds als een vis in het water. 'Met de jongens op het veld staan is het mooiste dat er is. Zolang ik dat kan doen, zal ik het zeker blijven doen', zegt Nilis tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.