PSV-Feyenoord eerste topper in nieuwe seizoen

Reacties

De eerste topper van het aanstaande Eredivisie-seizoen gaat tussen PSV en Feyenoord. De landskampioen en bekerwinnaar van de afgelopen jaargang nemen het op zondag 18 september in de zesde speelronde tegen elkaar op in Eindhoven.

PSV-Feyenoord eerste topper in nieuwe seizoen

Dat blijkt uit het concept-speelprogramma dat de KNVB wereldkundig heeft gemaakt. Op zondag 31 juli openen de Eindhovenaren en Rotterdammers het seizoen al: zij strijden op die dag in Amsterdam om de Johan Cruijff Schaal. Op vrijdag 5 augustus staat vervolgens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op de rol. NEC en PEC Zwolle zijn de eerste clubs die komende jaargang in actie komen.

Op zondag 18 december – speelronde zeventien, de laatste wedstrijd voor de winterstop – spelen Ajax en PSV tegen elkaar in Amsterdam. Die wedstrijd staat in principe gepland voor 16.45 uur. De Klassiekers tussen Ajax en Feyenoord staan op het programma voor zondag 23 oktober (In De Kuip) en zondag 2 april 2017 (in De Arena).

Bovendien maakte de KNVB bekend dat de finale van het toernooi om de KNVB-beker op zondag 30 april 2017 wordt afgewerkt. Een andere kraker die komend seizoen terugkeert in de Eredivisie is de IJsselderby tussen het gepromoveerde Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. De Deventenaren reizen op zondag 30 oktober af naar Zwolle, op zondag 19 maart 2017 wordt de terugwedstrijd gespeeld.

Bekijk hier het volledige concept-speelprogramma voor komend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.