PSV'er Schwaab: 'In een voetbalstadion hoort natuurgras'

Reacties

De Eredivisie is de kunstgrasdivisie van Europa. Zes matten van nepgras liggen er dit seizoen weer in de Nederlandse topcompetitie. Het is nu zover dat buitenlandse aanwinsten naast de traditionele topclubs kunstgras opdreunen als wordt gevraagd naar hun kennis over de Eredivisie.

PSV'er Schwaab: 'In een voetbalstadion hoort natuurgras'

PSV-nieuweling Daniel Schwaab is een van de debutanten. Wat weet de Duitser over onze competitie? 'Dat er in sommige stadions kunstgras ligt. Dat is iets bijzonders, daar moet ik me op instellen. Het is kunstmatiger. Ik vind: in een voetbalstadion hoort natuurgras. Het lijkt mij geen goede ontwikkeling. Maar ja, dat is geen excuus om er minder op te presteren. Op het trainingscomplex van PSV ligt ook een kunstgrasveld, zodat we ons in elk geval optimaal kunnen voorbereiden.'

De Eredivisie onderzoekt of het haalbaar is om iedereen op dezelfde ondergrond te laten spelen. De wens is om dit uiterlijk in 2020 te realiseren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het technische platform onder voorzitterschap van Marcel Brands, technisch manager van PSV.

Lees in de nieuwe editie van VI een interview met Daniel Schwaab of lees het verhaal op VI Premium.
De VI Seizoengids 2016-2017

Koop de VI Seizoengids 2016-2017 om alles te weten over het nieuwe voetbalseizoen en ontvang gratis de cd De Grootste Voetbal Hits cadeau. De seizoengids kost 8,50 euro en is te bestellen in de VI Webshop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.