PSV zonder Zinchenko naar 'stugge ploeg' NEC

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu kan zaterdagavond nog niet beschikken over Oleksandr Zinchenko. Het uitduel met NEC komt nog te vroeg voor de Oekraïner, die kampt met 'lichte klachten'.

PSV zonder Zinchenko naar 'stugge ploeg' NEC

Zinchenko stond lange tijd op de talentenlijst van PSV, maar werd deze zomer aangetrokken door Manchester City. Een groot negentienjarig talent dat op meerdere posities uit de voeten kan, maar door zijn fysieke klachten dus nog even moet wachten tot hij die aan het Nederlandse publiek kan tonen. 

Siem de Jong - de andere zomerse aanwinst - behoort tot de wedstrijdselectie van Jong PSV, dat het vrijdagavond opneemt tegen NAC Breda. 'Hij maakt vanavond zijn eerste minuten, dus is er morgen niet bij', kondigde Cocu aan op zijn perspraatje in aanloop naar het duel met de Nijmegenaren, waar hij 'de misstap van voor de interlandperiode' recht wil zetten. PSV bleef in de vierde speelronde tegen FC Groningen steken op een doelpuntloos gelijkspel.

De hoofdcoach van de Eindhovenaren denkt dat hij en zijn ploeg in het Goffertstadion voor een lastig karwei staan. 'NEC is een heel stugge ploeg', zei Cocu over de equipe die na vier speelronden op vijf punten staat. 'Ze hebben een goed defensief blok, veel snelle spelers in de aanval en vormen samen een gevaarlijke ploeg om tegen te spelen.'

Cocu denkt echter dat hijzelf ook de beschikking heeft over een gevaarlijke ploeg en zei blij te zijn dat de transferwindow is gesloten. 'Deze groep moet het gaan doen. Dat is fijn voor de spelers, maar ook voor de technische staf. Ik denk dat we op hetzelfde niveau zitten als vorig jaar. Jonge spelers worden ouder en hebben meer ervaring.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.