PSV zet Ajax onder druk met simpele zege op Vitesse

Reacties

PSV is in de thuiswedstrijd tegen Vitesse niet serieus in de problemen gekomen. Door een snelle openingstreffer zaten de Eindhovenaren al vroeg in een zetel: 2-0. PSV neemt door de zege de koppositie over van Ajax, dat woensdagavond op bezoek gaat bij SC Heerenveen.

PSV zet Ajax onder druk met simpele zege op Vitesse

In het eigen Philips Stadion nam PSV in de openingsfase het heft direct in handen. De Eindhovenaren zochten de aanval en dat leverde snel resultaat op. Op aangeven van jubilaris Santiago Arias, die zijn honderdste duel speelde voor PSV, schilderde Davy Pröpper de bal met links in de verre bovenhoek. Eerder had Jeffrey Bruma het net ook al gevonden, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.

Na het spectaculaire begin liet PSV het initiatief meer aan Vitesse, dat nauwelijks gaten vond in de Eindhovense defensie. Als de Arnhemmers uiteindelijk terechtkwamen in het strafschopgebied, stond er vaak alsnog een PSV-verdediger in de weg. Zo werd in de zesde minuut een grote kans voor Denys Oliynyk op het laatste moment onschadelijk gemaakt en werd na een uur een inzet van Milot Rashica geblokt.

Davy Pröpper maakte een doelpunt tegen zijn oude club, maar pakte ook een gele kaart. Door die prent is hij geschorst voor het duel met SC Cambuur op 1 mei.
Davy Pröpper maakte een doelpunt tegen zijn oude club, maar pakte ook een gele kaart. Door die prent is hij geschorst voor het duel met SC Cambuur op 1 mei.

Toch bleef PSV de grootste mogelijkheden krijgen. Pröpper hielp een goede kans nog om zeep, maar via invaller Maxime Lestienne werd toch een beslissing geforceerd. De Belgische vleugelaanvaller verdiende een strafschop door neer te gaan in een duel met Kevin Diks. Luuk de Jong ontfermde zich over de klus die volgde en schoot de strafschop binnen. PSV had in de slotfase het verschil in doelsaldo met Ajax verder kunnen verkleinen, maar De Jong, Luciano Narsingh en Lestienne bleken niet koelbloedig. In de extra tijd verzuimde Diks op zijn beurt een fout van Jeroen Zoet af te straffen door voor een leeg doel naast te schieten.

Met de relatief simpele zege deed PSV wat het moest doen om Ajax onder druk te zetten in de titelstrijd. De Eindhovenaren nemen namelijk de koppositie over en dus moet Ajax woensdag winnen bij SC Heerenveen om weer bovenaan te komen. Vitesse blijft puntloos in duels met de huidige topvijf. De ploeg van trainer Rob Maas staat achtste en doet met de nederlaag slechte zaken in de strijd om de play-offs. Extra tegenvaller voor Maas was het feit dat Diks, Sheran Yeini en Maikel van der Werff een schorsing opliepen door geel te pakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.