PSV wil contract Cocu openbreken

Reacties

PSV wil langer door met trainer Phillip Cocu. Dat heeft technisch manager Marcel Brands zondag laten weten bij FOX Sports.

PSV wil contract Cocu openbreken

Brands stelde dat de Eindhovenaren er voor Kerst uit willen zijn wat betreft de contractverlenging van Cocu. Zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2017, maar PSV zou daar twee jaar aan vast willen plakken. De Eindhovenaren hopen ook assistent Chris van der Weerden tot medio 2019 te strikken.

Cocu zette dit seizoen een prestatie van wereldformaat neer door te overwinteren in de Champions League. Maandag hoort hij welke ploeg de tegenstander wordt. Zaterdag volgde evenwel een domper. De landskampioen leed thuis tegen Roda JC Kerkrade (1-1) al voor de vijfde keer puntenverlies tegen een ploeg uit het rechterrijtje.

Cocu was tussen maart en juli 2012 al even interim-coach van PSV, om daarna als assistent verder te gaan. Vanaf het seizoen 2013/14 is hij de hoofdverantwoordelijke. Aanvankelijk leidde dat tot veel kritiek vanwege de slechte prestaties, maar met de landstitel en het succes in de Champions League heeft Cocu inmiddels ook de nodige hoogtepunten achter de rug.

Brands herhaalde ook nog eens het contract van Jorrit Hendrix te willen openbreken. De middenvelder kan bijtekenen tot 2019 of 2020.

PSV is met Jeffrey Bruma al langer in gesprek. Medio oktober gaf Brands nog aan dat het afrondende gesprek eraan zat te komen, maar witte rook over een nieuwe verbintenis tot medio 2018 is er nog steeds niet. Doelman Jeroen Zoet, de talenten Jordy de Wijs, Steven Bergwijn en Joshua Brenet tekenden al wel bij. Ook met de momenteel geblesseerde Jetro Willems is het traject reeds opgestart. De linksback zal op 4 januari bij PSV, tijdens het trainingskamp in Malta, weer volledig aansluiten bij de groepstraining.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.