PSV wacht op lucratief bedrag van Dinamo Kiev

Reacties

Het geduld van PSV is op. De Eindhovense club wacht al bijna een jaar lang op meer dan een miljoen euro van Dinamo Kiev, vanwege het doorverkooppercentage bij de transfer van Jeremain Lens.

PSV wacht op lucratief bedrag van Dinamo Kiev

De aanvaller verkaste vorige zomer vanuit Oekraïne naar Sunderland. Aangezien die club zich handhaafde in de Premier League, komt er bovendien nog een bonus bij. Daardoor heeft PSV recht op 1,3 miljoen euro van Dinamo Kiev.

'We sluiten onze contracten altijd heel nauwkeurig af', zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. 'Zo moet er bijvoorbeeld altijd een bankgarantie zijn. Met de transfer van Lens was dat ook het geval, het transferbedrag is destijds ook gewoon voldaan, maar dit bedrag heeft betrekking op de extra bepalingen en bonussen. Tot op heden is dat nog altijd niet gebeurd. Daar moet snel verandering in komen, want het is een bedrag waar we als PSV recht op hebben en onderdeel uitmaakte van de transfer.'

De schulden van Dinamo Kiev zijn extra opvallend met het oog op het licentiesysteem vanuit de UEFA. Zo werd FC Utrecht op de vingers getikt, en kreeg het mogelijk geen Europese licentie, omdat de club ongeveer 37 duizend euro schuld zou hebben. Bij Dinamo Kiev gaat het om 1,3 miljoen euro, maar de kampioen van Oekraïne is gewoon ingedeeld in de groepsfase van de Champions League voor komend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.