Dinamo Kiev versterkt na Lens voorhoede met Mbokani

Dieumerci Mbokani vervolgt zijn loopbaan in de Oekraïense Premyer Liga. Dinamo Kiev neemt de 27-jarige Congolees over van Anderlecht, dat naar verluidt tien miljoen euro incasseert.

Dinamo Kiev versterkt na Lens voorhoede met Mbokani

'De overgang had heel wat voeten in de aarde', reageert Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck op de transfer. 'Het vertrek van Dieu is een aderlating op sportief vlak, maar het akkoord voldoet wel aan wat we financieel hadden vooropgesteld. Iedereen bij Anderlecht wil Dieumerci bedanken voor zijn hulp op weg naar de titel in de twee voorbije seizoenen.'

Na het tweede opeenvolgende kampioenschap met Anderlecht liet Mbokani (foto) weten het opnieuw hogerop te willen proberen. De spits mislukte in het verleden bij AS Monaco en VfL Wolfsburg, waarna hij terugkeerde naar België. Waar hij eerst furore maakte bij Standard Luik, was hij nu uiterst succesvol in Brussel getuige zijn 43 doelpunten in 69 competitiewedstrijden.

Mbokani is na Jeremain Lens de tweede aanvallende versterking voor Dinamo binnen een week. De club uit Kiev telde eerder negen miljoen euro neer voor de PSV-aanvaller.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen