PSV vindt Van der Sar te onervaren voor bestuur van ECA

Reacties

PSV had liever gezien dat Edwin van der Sar pas over twee jaar zitting zou hebben genomen in het bestuur van de internationale belangenorganisatie European Club Association (ECA). De Eindhovense club vindt de oud-doelman en recordinternational van Oranje, momenteel directeur marketing van Ajax, te onervaren.

PSV vindt Van der Sar te onervaren voor bestuur van ECA

'Naast het feit dat er naast Michel van Praag nu weer een Ajax-man een belangrijke functie in Europa heeft, vinden we het vooral erg vroeg voor Van der Sar', stelt algemeen directeur Tiny Sanders in gesprek met Voetbal International.

'We hebben groot respect voor zijn carrière als keeper, maar dit betreft niet alleen sportieve zaken. Het gaat om de positie van Nederland in het Europese topvoetbal', legt Sanders uit. 'Er moeten zaken veranderen en het is de vraag of iemand, die als bestuurder op dit niveau pas net komt kijken, dat wel kan.'

PSV had zelf Peter Fossen, al langer actief in diverse commissies van de ECA, naar voren geschoven als kandidaat. FC Twente wilde Nederland laten vertegenwoordigen door voormalig KNVB-directeur Henk Kesler. Van der Sar had zich op de achtergrond dan twee jaar kunnen voorbereiden en verdiepen in de dossiers, waarna PSV zijn kandidaat over twee jaar vrijwillig had teruggetrokken.

PSV probeerde met de twee concurrenten consensus te bereiken over de kandidaat, omdat het volgens de club niet verstandig zou zijn om vanuit Nederland drie kandidaten aan te dragen. 'Toen dat niet lukte', zegt Sanders, 'hebben wij en FC Twente onze kandidaten teruggetrokken.'

Van der Sar is niet alleen bestuurslid, maar ook voorzitter van de werkgroep jeugdvoetbal bij de ECA, die in totaal 214 clubs vertegenwoordigt uit alle 53 bij de UEFA aangesloten landen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.