PSV vervolgt jacht op honderd treffers tegen Groningen

In de aanloop naar de 32ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan PSV en FC Groningen tegenover elkaar in het Philips Stadion.

PSV vervolgt jacht op honderd treffers tegen Groningen

PSV - FC GRONINGEN

PSV is de meest scorende en aanvallend de efficiëntste ploeg van de Eredivisie: 93 goals op 504 doelpogingen (18,34 procent).

FC Groningen boekte de laatste vier wedstrijden telkens een zege. Dat is voor het eerst sinds de periode augustus-september 2010.

PSV maakte als enige club in de Eredivisie in zestien wedstrijden drie of meer doelpunten.

De spelers van PSV stonden het vaakst buitenspel dit seizoen (97 keer).

FC Groningen won nog nooit een Eredivisiewedstrijd tegen PSV in Eindhoven. De club verloor 26 van zijn 33 bezoekjes aan het Philips Stadion. Zeven keer was er een remise.

In die 33 uitwedstrijden tegen PSV scoorde FC Groningen slechts achttien keer. Een gemiddelde van 0,55 per wedstrijd.

PSV scoorde in de 33 thuiswedstrijden tegen FC Groningen 104 keer, een gemiddelde van 3,15 per wedstrijd.

FC Groningen is aanvallend de minst efficiënte ploeg van de competitie met 34 goals uit 341 doelpogingen, een laag scoringsperecentage van 9,97 procent.

PSV kwam dit seizoen in slechts één duel niet tot scoren: uit tegen FC Utrecht (1-0 nederlaag).

PSV kwam in zijn laatste 24 thuiswedstrijden tegen FC Groningen telkens minimaal één keer tot scoren.

FC Groningen won zijn laatste twee uitduels (Willem II 1-2 en Heracles 0-2) en won dit seizoen uit even vaak als thuis (zes om zes).

PSV speelde op 18 september 2011 (2-2 tegen Ajax) voor het laatst gelijk in eigen huis. De 29 wedstrijden daarna leverden geen remise op.

FC Groningen pakte twaalf punten uit zijn laatste vijf duels. Alleen Ajax pakte één punt meer in deze serie (zestien).

PSV scoorde in het laatste kwart van de wedstrijd 29 keer, veruit het meeste van alle clubs in de Eredivisie.

PSV scoorde in zijn laatste 26 Eredivisiewedstrijden telkens minimaal één keer.

FC Groningen-aanvaller David Texeira scoorde drie keer in zijn laatste vier duels. Als de Uruguayaan scoort dan verliezen de Groningers niet (W4, G1)

Rasmus Lindgren pakte zijn zevende gele kaart in twaalf optredens voor FC Groningen, de middenvelder is geschorst tegen PSV.

PSV koerst nog altijd af op de grens van honderd competitiedoelpunten. Momenteel bedraagt het moyenne precies drie goals per wedstrijd, aangezien de formatie van trainer Dick Advocaat 93 keer scoorde in 31 duels.

Drie keer eerder slechtte PSV de grens van honderd doelpunten in de competitie: 1987/88: 117, 1990/00: 105 en 1985/86: 100. In de volledige Eredivisiehistorie kwam het pas achttien keer voor dat een club meer dan honderd keer scoorde in één jaargang.

Met nog drie duels te gaan is PSV de club die het vaakst drie keer of meer scoorde in een competitieduel: zestien keer. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's