PSV verslikt zich tegen Roda JC opnieuw in laagvlieger

Voor de vijfde keer dit seizoen heeft PSV punten laten liggen tegen een club uit het rechterrijtje. Dit keer nam angstgegner Roda JC Kerkrade een punt mee uit Eindhoven: 1-1.

De opperbeste sfeer in het Philips Stadion, dat nog steeds nagenoot van de overwintering in de Champions League die dinsdag met een 2-1 zege op CSKA Moskou werd afgedwongen, werd in de 51ste minuut flink verpest door de openingstreffer van Roda JC.

Het arbitrale kwartet onder leiding van Eric Braamhaar zag niet dat Edwin Gyasi buitenspel stond toen hij de bal ontving in het Eindhovense strafschopgebied, waardoor de Roda-aanvaller Jeffrey Bruma kon uitkappen en de bal voortrok. Tomi Juric kwam bij de eerste paal voor zijn man en werkte via Joshua Brenet de bal langs Jeroen Zoet: 0-1.

De PSV-goalie had in de eerste helft nog een antwoord paraat gehad toen Hicham Faik alleen voor hem opdook. Het was een spaarzaam hoogtepunt in de eerste 45 minuten, waarin PSV geen vervolg kon geven aan het sterke optreden tegen CSKA. Dus dreigde na misstappen tegen Willem II (2-2), Excelsior (1-1), SC Heerenveen (1-1) en ADO Den Haag (2-2) opnieuw puntenverlies tegen een opponent uit het rechterrijtje.

Luuk de Jong wacht nog altijd op zijn eerste competitiedoelpunt tegen Roda JC Kerkrade.

Een achtervolging was nodig om dat te voorkomen. De vijfde thuisnederlaag tegen Roda JC sinds de eeuwwisseling werd in de 74ste minuut in elk geval afgewend door Davy Pröpper, die met zijn hoofd een vrije trap van Andrés Guardado tot doelpunt promoveerde. In de negentigste minuut volgde zelfs nog bijna een late overwinning, maar een kopbal van Luuk de Jong vloog voorlangs. Ook Héctor Moreno was tot twee keer toe niet succesvol uit een corner van Pröpper.

Dus laat PSV na om koploper Ajax onder druk te zetten. De Amsterdammers hebben drie punten voorsprong en komen zondag (12.30 uur) nog in actie tegen FC Utrecht. Feyenoord heeft net als PSV 35 punten en de Rotterdammers gaan nog op bezoek bij FC Groningen (zondag, 14.30 uur). Roda JC is de nummer veertien in de Eredivisie.