PSV verliest de landstitel uit zicht na dramatische uitreeks

Ook onder Phillip Cocu, die op 12 maart de ontslagen Fred Rutten opvolgde als trainer in Eindhoven, presteert PSV dramatisch op vreemde bodem. De bekerwinnaar verloor al vier duels op rij.

PSV verliest de landstitel uit zicht na dramatische uitreeks

De 21-voudig landskampioen lijkt vijf duels voor het einde van de competitie uitgeschakeld te zijn in de titelstrijd, aangezien de huidige nummer vijf van de Eredivisie liefst zeven punten achterstand heeft op koploper Ajax. Dat terwijl PSV dit seizoen de best presterende ploeg is in thuiswedstrijden; onder leiding van Rutten en Cocu vergaarde het 37 punten uit veertien duels in Eindhoven.

Maar buiten het eigen Philips Stadion zijn de prestaties niet best. In vijftien wedstrijden sprokkelde PSV slechts zeventien punten bij elkaar, waardoor het in de stand op basis van uitduels de zevende plaats bezet. Ajax vergaarde buitenshuis dertig punten in evenveel uitbeurten als de Eindhovense ploeg, maar ook SC Heerenveen, FC Twente, Feyenoord, AZ en Vitesse doen het beter dan PSV.

De laatste competitiezege op vreemde bodem van PSV dateert van 18 december 2011, toen Heerenveen met 5-1 werd verslagen. Daarna kwam het bij FC Utrecht en Heracles Almelo niet verder dan een gelijkspel (1-1). De vier uitduels die daarop volgden - met FC Groningen (3-0), NAC Breda (3-1), Ajax (2-0) en RKC Waalwijk (2-1) - gingen allemaal verloren voor het zwalkende PSV.

In totaal verloren de Eindhovenaren deze jaargang in de Eredivisie al zeven van de 29 gespeelde competitieduels. Net zoveel als tijdens de seizoenen 2009/10 (twee) en 2010/11 (vijf) bij elkaar. (Arjan van den IJssel) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's