PSV verdient dankzij Hermannsson aan IJslands EK-succes

Reacties

PSV houdt ondanks het ontbreken van Oranje toch nog wat kleingeld over aan het EK. Dat is te danken aan de verrassende prestaties van IJsland, het land van PSV-verdediger Hjörtur Hermannsson (21).

PSV verdient dankzij Hermannsson aan IJslands EK-succes

De UEFA betaalt een dagelijkse bijdrage aan clubs voor het afstaan van internationals. PSV-belofte Hermannsson heeft met de IJslanders de kwartfinale gehaald. De teller begint twee weken voor de openingswedstrijd te lopen en stopt daags na de uitschakeling.

Al voor het duel met Engeland waren de Eindhovenaren daardoor verzekerd van een slordige twee ton. Vier jaar geleden betaalde de UEFA honderd miljoen euro compensatie na een slepende discussie met clubs die het onterecht vonden dat zij spelers salaris moesten betalen terwijl de UEFA hen gratis kon oproepen en daarmee miljoenen verdiende.

Bovendien zijn alle risico's in het geval van blessures voor de clubs. Na dit EK zal de UEFA in totaal 150 miljoen uitkeren. Ook de FIFA betaalt tegenwoordig een WK-compensatie voor clubs. Helaas voor PSV bestaan met de Zuid-Amerikaanse CONMEBOL geen afspraken.

De landskampioen moest de afgelopen weken vier spelers afstaan voor de Copa América. De Mexicanen Héctor Moreno en Andrés Guardado haalden de kwartfinale, Santiago Arias werd derde met Colombia. Ook de Peruviaan Luiz Beto da Silva (Jong PSV) kwam in de Verenigde Staten in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.