PSV start met Maher en Wijnaldum, Koeman wijzigt systeem

Reacties

Feyenoord begint het uitduel met PSV met vijf verdedigers. PSV start met Georginio Wijnaldum en Adam Maher.

PSV start met Maher en Wijnaldum, Koeman wijzigt systeem

Feyenoord-trainer Ronald Koeman grijpt tegen PSV terug op het systeem dat hem succes opleverde in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-2 winst). De Rotterdammers beginnen met vijf verdedigers, waarbij de backs de vrijheid krijgen om op te komen. Voor het driemansmiddenveld staan met Ruben Schaken en Graziano Pellè slechts twee aanvallers. Jean-Paul Boëtius is hierdoor het kind van de rekening.

De wisseling van formatie zorgt ervoor dat in de achterhoede Joris Mathijsen en Bruno Martins Indi terugkeren in de basis. Miquel Nelom maakt een pas op de plaats.

PSV
Bij PSV zijn Stijn Schaars en Ji-Sung Park niet fit genoeg om in de basis te beginnen. Dit geeft Wijnaldum en Maher de kans om vanaf de eerste minuut te spelen. Park zit wel op de bank. Voorin blijkt Memphis Depay op tijd hersteld om te starten. Jorrit Hendrix is in het centrum van de defensie de vervanger van de geschorste Karim Rekik.

Mattias Zanka Jørgensen ontbreekt in de wedstrijdselectie. Menno Koch neemt zijn plaats op de bank in. Zakaria Bakkali is er ook niet geslaagd een plaats in de selectie van trainer Ernest Faber af te dwingen.

De opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Hendrix, Willems; Hiljemark, Wijnaldum, Maher; Ruiz, Locadia, Depay.
Feyenoord:  Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.