PSV sluit voorbereiding af met verlies tegen Valencia

PSV heeft de oefencampagne beëindigd met een nederlaag tegen Valencia. Tegen de nieuwe club van Zakaria Bakkali, tot deze zomer nog in Eindhovense dienst, ging de Nederlandse kampioen in Spanje met 1-0 onderuit.

De Spaanse opponent schoot goed uit de startblokken. Al in de tweede minuut kreeg de ploeg van trainer Phillip Cocu een domper te verwerken. Op aangeven van José Gaya zette Paco Alcacer zijn ploeg op een  1-0 voorsprong, tevens de ruststand.

De ingevallen doelman Remko Pasveer werd in de tweede helft diverse malen getest door Valencia en toonde zich attent. In de 74ste minuut kwam een oude bekende van PSV binnen de lijnen. Enfant terrible Bakkali kreeg van trainer Nuno de kans om zijn kunsten te laten zien tegen zijn voormalige werkgever. Ook de Belg slaagde er niet in de score uit te breiden, waardoor Valencia een minieme zege op de Nederlandse titelhouder boekte.

PSV speelt volgende week zondag om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Groningen.

Opstelling PSV: Zoet (46. Pasveer); Arias (64. Brenet), Bruma (82. Alberto), Isimat, Poulsen (87. De Wijs); Hendrix (46. Schaars), Pröpper, Maher (82. Vloet); Narsingh (64. Pereiro), De Jong (64. Bergwijn) en Locadia.