PSV schudt met moeite FC Utrecht van zich af

PSV heeft met 2-1 gewonnen van FC Utrecht. De Brabanders begonnen uitstekend aan de wedstrijd, maar zagen de bezoekers sterk terugkomen. Invaller Orlando Engelaar besliste het duel fraai.

Timmy Simons had bij PSV een basisplaats gekregen van coach Fred Rutten. Engelaar was nog niet fit genoeg voor een volledige wedstrijd. Ruttens collega Ton du Chatinier kende weinig personele problemen en stuurde de verwachte elf het veld van het Philips-stadion op.

De thuisploeg begon scherp aan het duel en kreeg gelijk al enkele kansen. Ola Toivonen kopte over, Ibrahim Afellay testte de klasse van Michel Vorm, maar zeven minuten na aanvang stond PSV toch al met 1-0 voor. Balázs Dzsudzsák werd op links gelanceerd door Carlos Salcido en had de perfecte voorzet op Toivonen. Zonder gebruik te maken van bijzondere looplijnen bevond de Zweed zich in complete vrijheid tussen diverse FC Utrecht-verdedigers toen hij afdrukte.

Naarmate de wedstrijd vorderde knokte FC Utrecht zich terug in de wedstrijd. Jacob Mulenga, Dries Mertens en Nana Asare vertoonden dreiging en kregen kansen. In de 39ste minuut kwam de ploeg op gelijke hoogte. De vrije trap van Asare was scherp, Mulenga trok twee verdedigers mee naar de eerste paal en Sander Keller sprong hoger dan iedereen en kopte knap de 1-1 binnen.

Na rust bleven de bezoekers goed in de wedstrijd. Kort voor het uur besloot Rutten Engelaar te brengen. Deze zet pakte goed uit. Drie minuten na zijn entree krulde de lange middenvelder de bal fraai en onbereikbaar voor Vorm in de verre bovenhoek. Een kwartier voor tijd liep Keller door op Andreas Isaksson met zijn tweede gele kaart, dus rood, als gevolg.

Het betekende niet dat FC Utrecht ophield met het zoeken naar de gelijkmaker. De ploeg slaagde er echter niet in te scoren. Met opgeheven hoofd moest het efltal de zege aan PSV laten.