PSV pleit voor vroegere transferdeadline

Reacties

PSV zou graag zien dat de transferdeadline wordt vervroegd naar 15 augustus. Trainer Phillip Cocu dreigt in elk geval Jetro Willems nog te verliezen. 'De voorbereiding is geweest. Het zou fijn zijn als in de toekomst de transferdatum naar voren wordt geschoven', zegt Cocu in gesprek met Voetbal International.

PSV pleit voor vroegere transferdeadline

De KNVB is het eens met Cocu. Achter de schermen heeft Bert van Oostveen ervoor gepleit bij de FIFA en UEFA. Tot dusverre zonder resultaat. Vooral de grote competities geven de voorkeur aan een zo laat mogelijke deadline. Alle bonden moeten van de FIFA de markt minimaal acht weken openhouden, maar mogen zelf de sluitingsdatum bepalen.

Wanneer een bond de markt sluit, mogen clubs niet meer kopen, maar buitenlandse clubs kunnen er nog wel spelers wegkapen. De KNVB kiest er daarom voor om gelijke tred te houden met grote voetballanden. Acht Europese landen sluiten later dan Nederland, waar de deadline pas na de vierde speelronde van de Eredivisie ligt. Twaalf landen sluiten eerder.

PSV-directeur Marcel Brands: 'De UEFA geeft richtlijnen. Wij sluiten in Nederland tegelijk met de grote competities, dat is het belangrijkste. Maar we zouden liever zien dat de landen afspreken het twee weken te vervroegen om pas daarna met de competitie te beginnen. Wanneer we bijvoorbeeld geen play-offs meer spelen na de competitie, kunnen we ruimte winnen op de kalender. De competitie kan dan later beginnen.'

De VI Seizoengids 2016-2017

Koop de VI Seizoengids 2016-2017 om alles te weten over het nieuwe voetbalseizoen en ontvang gratis de cd De Grootste Voetbal Hits cadeau. De seizoengids kost 8,50 euro en is te bestellen in de VI Webshop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.