FC Utrecht vindt met Koch opvolger voor Letschert

Reacties

PSV verhuurt verdediger Menno Koch dit seizoen aan FC Utrecht. De club uit de Domstad zocht naar een vervanger voor de naar Sassuolo vertrokken Timo Letschert.

FC Utrecht vindt met Koch opvolger voor Letschert

'Na het vertrek van Letschert hadden we een magere bezetting in de achterhoede', zegt trainer Erik ten Hag op de clubsite van de Domstedelingen. 'Menno is een jonge, talentvolle centrale verdediger die bij PSV al lange tijd tegen de eerste selectie aanhikt. Uit mijn tijd bij PSV weet ik dat hij een professional is, die alles in zich heeft om zich goed te ontwikkelen.'

In de eerste twee speelronden kreeg middenvelder Willem Janssen van Ten Hag een plek in het hart van de defensie. Utrecht verloor bij de start van de Eredivisie met 2-1 van PSV en bleef tegen SC Heerenveen steken op een 2-2 gelijkspel. Koch moet de coach meer mogelijkheden geven voor zijn verdediging.

De bij PSV opgeleide Koch wacht op 22-jarige leeftijd nog op zijn doorbraak in de hoofdmacht van PSV. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord viel de voormalige jeugdinternational twee minuten voor tijd in. Koch speelde in de tweede helft van het seizoen 2014/15 op huurbasis bij NAC Breda, dat in dat jaar degradeerde uit de Eredivisie. Koch stond vorig jaar lange tijd aan de kant vanwege een zware kruisbandblessure.

Bekijk hier alle transfers van FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.