PSV pakt koppositie dankzij blunderende Castro

Door een 1-0 overwinning bij Roda JC is PSV de nieuwe koploper in de Eredivisie. De ploeg van trainer Fred Rutten won in Kerkrade dankzij een blunder van doelman Bram Castro.

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd en drong PSV bij vlagen terug. Toch wist Roda niet veel meer uitgespeelde kansen te creëren dan de bezoekers. De ploeg uit Eindhoven kwam in de slotfase van de eerste helft iets beter in de wedstrijd en sloeg keihard toe op slag van rust.

Een slechte voorzet van Stanislav Manolev werd door Castro recht in de voeten van Danny Koevermans gebokst, die van dichtbij geen moeite had om de Belgische doelman te passeren. Meteen daarop volgde het rustsignaal, waardoor Roda met een kater de kleedkamers opzocht.

Na rust bleek de klap hard aangekomen bij de thuisclub, waardoor PSV makkelijk overeind bleef. De 21-voudig landskampioen verzuimde echter toe te slaan en de beslissing bleef dan ook uit. In de slotfase was Roda nog dicht bij de gelijkmaker, maar Andreas Isaksson redde de Eindhovenaren.

Arnaud Sutchuin zag zijn inzet gekeerd worden door Isaksson en uit de daaropvolgende hoekschop was Laurent Delorge vanaf de rand van het strafschopgebied gevaarlijk. Ook invaller Morten Skoubo was dicht bij de 1-1, maar zijn kopbal werd door de Zweed onder de lat weggetikt.

De eindsprint van Roda kwam te laat, waardoor PSV zijn vijftiende overwinning in achttien wedstrijden boekte. De ploeg van Rutten neemt daardoor de koppositie weer over van FC Twente, dat vanaf de negende speelronde de Eredivisie aanvoerde. Roda blijft steken op de dertiende plaats.