PSV ondanks rode kaarten simpel langs Excelsior

Reacties

PSV had zondagmiddag geen kind aan promovendus Excelsior. In Eindhoven won de ploeg van trainer Phillip Cocu met 3-0, al moesten de fans lange tijd wachten op het openingsdoelpunt.

PSV ondanks rode kaarten simpel langs Excelsior

Ruim een half uur duurde het voordat de ban gebroken werd in het Philips Stadion. Op basis van tijd niet schrikbarend, maar gezien de stortvloed aan kansen rijkelijk laat.

Na grote mogelijkheden via Jürgen Locadia, Adam Maher, Luciano Narsingh, Florian Jozefzoon en een afgekeurde treffer (onterecht) van diezelfde Jozefzoon opende Maher eindelijk de score voor PSV. Een gelukkige treffer, dat wel. De middenvelder wilde de bal voorgeven, maar zag zijn inzet pardoes bij de tweede paal binnenvallen. Kort daarna gooide Narsingh op aangeven van Locadia de wedstrijd in het slot.

Gezien de historie was een kat-en-muis-spel de verwachting. Dat bleek zondagmiddag ook het geval. Excelsior was totaal niet opgewassen tegen de Eindhovenaren en had het aan doelman Gino Coutinho te danken dat het slechts met 2-0 de rust in ging. Waar PSV in de eerste helft pas laat tot scoren kwam, werd na de hervatting het laatste sprankje hoop voor Excelsior al snel teniet gedaan.

Rood
Vanuit de omschakeling was het binnen vier passes raak, met Locadia, die overigens buitenspel stond, als eindstation: 3-0. Locadia scoorde in zijn laatste vier Eredivisieduels met promovendi telkens één keer. Vorig seizoen op bezoek bij SC Cambuur en Go Ahead Eagles en dit seizoen uit bij Willem II en dus thuis tegen Excelsior. Al met al een klinkende zege, al zorgden Jeffrey Bruma (foto) en trainer Cocu voor een smetje.

Een onhandige actie van de verdediger van PSV zorgde ervoor dat PSV het laatste half uur met tien man verder moest. Bruma trok Tom van Weert, die een vrije doortocht had, neer en kon vertrekken. Cocu mocht even later ook inrukken vanwege aanhoudend commentaar op de leiding.

Door de overtuigende zege op de Rotterdammers blijft PSV koploper in de Eredivisie. Overigens kunnen Ajax of PEC Zwolle zondag, net als PSV, op achttien punten komen. Beide ploegen treffen elkaar in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.