PSV moet wachten op twijfelende De Jong

Reacties

Luuk de Jong (23) heeft nog niet besloten of hij terug wil keren naar Nederland. De aanvaller vertrok twee jaar geleden voor twaalf miljoen euro naar Borussia Mönchengladbach, maar die club verhuurde hem weer aan Newcastle United.

PSV moet wachten op twijfelende De Jong

Onder andere PSV heeft interesse in de spits. 'Maar we gaan pas wat concreets ondernemen als hij laat weten dat hij terug wil komen', zegt technisch manager Marcel Brands. Dat besluit heeft De Jong volgens zijn zaakwaarnemer Louis Laros nog niet genomen.

'We zitten nog in de oriënterende fase', zegt de makelaar. 'Ik kan wel zeggen dat we PSV zeker als serieuze optie zien, maar Luuk is in principe niet voor niets uit Nederland vertrokken. Hij was klaar voor de volgende stap. Tot op heden is het niet geworden wat we hadden gehoopt. Newcastle wil hem graag nog een jaar huren, omdat ze daar beseffen dat zij noodgedwongen misbruik van Luuk hebben gemaakt', weet Laros.

'Ze huurden hem als spits, maar moesten hem na een laat vertrek van Yohan Cabaye vooral als nummer 10 moeten opstellen. Ze hebben aangegeven dat ze Luuk graag nog eens als spits willen huren, maar dat ziet Gladbach nu niet zitten. Newcastle gaat verder met zijn huidige spitsen en wil duidelijkheid over de investering die ze in Luuk deden. Ze willen weten of ze die nog gedeeltelijk kunnen terugverdienen.'

Inleveren
Laros heeft van PSV het signaal gekregen dat het ver voor zijn cliënt wil gaan, maar zelfs een uiterste inspanning qua salaris zal niet kunnen tippen aan de huidige gage van De Jong. 'Dat weet Luuk. Hij beseft dat hij moet inleveren als hij terugkeert. Daar is hij best toe bereid, maar het moet natuurlijk wel in verhouding blijven. Dat zijn allemaal zaken waarover we moeten spreken. We hebben PSV laten weten dat we ze op de hoogte houden van de ontwikkelingen.'

PSV zal sowieso eerst Tim Matavz moeten verkopen alvorens het eventueel concreet aan de slag kan met De Jong. Het is vooralsnog niet de bedoeling om Jürgen Locadia te verkopen. De Montenegrijn Boris Cmiljanic (18) tekende gisteren zijn driejarige contract. De overeenkomst werd maanden geleden al gesloten, maar nu officieel gemaakt. De jeugdinternational is spits en gaat in Jong PSV spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.