Gladbach zoekt naar oplossing voor miskoop De Jong

Reacties

Luuk de Jong heeft geen toekomst bij Borussia Mönchengladbach. Technisch directeur Max Eberl verwacht niet dat de spits nog veel aan spelen toekomt.

Gladbach zoekt naar oplossing voor miskoop De Jong

'Die kans is niet erg groot, als ik eerlijk moet zijn', aldus Eberl tegenover de Rheinischen Post. 'Luuk heeft ook op huurbasis weinig speeltijd gehad en bij ons is de situatie onveranderd. Natuurlijk valt er nooit iets uit te sluiten, maar op dit moment gaan we proberen een goede oplossing voor iedereen te vinden.'

In de zomer van 2012 verhuisde De Jong voor vijftien miljoen euro - een clubrecord - van FC Twente naar Borussia Mönchengladbach. Maar in de Bundesliga maakte de nu 23-jarige spits weinig indruk. In 36 wedstrijden, waarvan zeventien in de basis, scoorde De Jong zes keer.

Afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan Newcastle United, maar ook dat werd geen succes. In totaal kwam de zevenvoudig Oranje-international tot twaalf duels in de Premier League, maar scoren deed hij niet. De Noord-Engelsen besloten geen gebruik te maken van de optie tot koop.

Columns van Gijp, Dijkshoorn en Derksen lezen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.