PSV moet tegen CSKA Moskou breken met slechte reeks

Reacties

De knock-outfase in de Champions League lonkt voor PSV. De Eindhovenaren kunnen moed putten uit de eerste confrontatie met een Russische tegenstander.

PSV moet tegen CSKA Moskou breken met slechte reeks

Een overwinning op CSKA Moskou biedt dinsdag zekerheid voor PSV voor een overwintering in de Champions League, waar een (uniek) gelijkspel ook soelaas kan bieden in het geval dat VfL Wolfsburg wint van Manchester United.

Maar de Brabanders kunnen niet al te veel vertrouwen putten uit het verleden. PSV heeft een negatieve balans tegen Russische tegenstanders. Van de negen ontmoetingen eindigden er zes in een nederlaag. Daar staan slechts drie overwinningen tegenover.

Sterker nog, de Eindhovense formatie verloor de laatste vijf confrontaties met Russische opponenten. Daarbij was de 3-2 nederlaag in Moskou tegen CSKA dit seizoen de laatste tegenvaller.

Maar tegelijkertijd kan PSV weer moed putten uit de eerste Europese wedstrijd in de clubhistorie tegen een Russische club. Want in september 2007 werd namelijk met 2-1 gewonnen van CSKA Moskou. Doelpunten van Danko Lazovic (foto) en Kenneth Perez boden een voldoende basis voor het succes in de Champions League, dat twee maanden later in de Russische hoofdstad een vervolg kreeg (0-1).

Drie jaar later blameerde PSV zich tegen Sibir Novisibirsk in de voorronde van de Europa League. In Eindhoven werd die 1-0 nederlaag in Siberië met een ruime overwinning (5-0) weggepoetst. Het was het laatste succes van PSV tegen een Russische opponent, want de dubbele confrontaties met Zenit Sint-Petersburg (0-1, 3-0) en Dinamo Moskou (1-0, 0-1) gingen afgelopen seizoen alle verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.