PSV moet Rekik waarschijnlijk vier weken missen

Trainer Phillip Cocu moet het vermoedelijk vier weken zonder Karim Rekik stellen. De jonge verdediger van PSV kampt met een enkelblessure en moet waarschijnlijk onder het mes.

PSV moet Rekik waarschijnlijk vier weken missen

Rekik kampt al een tijdje met enkelklachten. Hij miste door de blessure het jubileumduel van PSV met SC Cambuur (0-0). Ook moest hij zich afmelden bij bondscoach Louis van Gaal, die hem voor de interlands tegen Andorra en Roemenië in de voorselectie had opgenomen.

De hoop bij PSV was dat de blessure van Rekik uit zichzelf zou genezen, maar ondanks een periode van rust houdt de achttienjarige verdediger last van zijn enkel. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Rekik een operatie moet ondergaan.

De van Manchester City gehuurde mandekker gaat eerst nog naar een Londens ziekenhuis voor een second opinion. Als dat tweede onderzoek de ernst van zijn blessure bevestigt, is PSV hem op zijn minst vier weken kwijt. PSV speelt de komende maand in de Eredivisie tegen FC Twente (uit), Ajax (thuis), AZ (uit) en RKC Waalwijk (thuis). Ook staan in die periode de Europa League-duels met Ludogorets (thuis), Chernomorets (uit) en het bekerduel met SC Telstar (thuis) op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen