PSV moet Rekik kopen van Manchester City

Reacties

Voor Karim Rekik breekt een cruciale fase aan. De door PSV van Manchester City gehuurde verdediger kan er inmiddels vanuit gaan dat de Engelse topclub geen concrete plannen meer met hem heeft.

PSV moet Rekik kopen van Manchester City

Het contract van het twintigjarige talent loopt tot de zomer van 2016, maar tot op heden heeft City hem geen toekomstplan voor komend seizoen en de periode daarna voorgelegd. Ondertussen heeft de club wel centrumverdediger Eliaquim Mangala (24) voor veertig miljoen euro gekocht en het contract van de onbetwiste leider van de defensie, de Belg Vincent Kompany, tot 2019 verlengd. Mangala zal de opvolger worden van routinier Martin Demichelis.

PSV wil Rekik graag behouden, maar zal hem daarom moeten kopen van City. Het is uitgesloten dat de Engelsen de Nederlander in het laatste jaar van zijn contract uitlenen. 'We gaan later deze maand met Karim en zijn management om de tafel', zegt technisch manager Marcel Brands. 'Pas als wij van hem te horen krijgen dat hij graag bij ons wil blijven, zullen we naar City gaan.'

Rekik staat in principe open voor een langer verblijf bij PSV, omdat de club volgend jaar Champions League speelt. De voormalige jeugdspeler van Feyenoord zal in de komende maanden echter ook serieus nadenken over andere interesse. Afgelopen zomer achtte hij zichzelf nog niet klaar voor een overstap naar Olympique Marseille, dat hem wilde kopen.

Overigens hoopt Rekik zaterdag zijn rentree te maken tijdens het bezoek aan Go Ahead Eagles (aftrap 18.30 uur). De verdediger kampt met een hamstringblessure, die hij op 13 februari opliep tijdens het uitduel met AZ (2-4).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.