Cocu hoopt op Bruma tegen Zenit

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu verwacht van zijn ploeg dat het donderdag tegen Zenit Sint-Petersburg laat zien dat er is geleerd van eerdere exercities in de Europa League. De coach hoopt op de rentree van Jeffrey Bruma.

Cocu hoopt op Bruma tegen Zenit

'We hebben onder andere tegen Dinamo Moskou (1-0 nederlaag) tegendoelpunten geïncasseerd die niet nodig waren', zegt de coach vooruitblikkend op het thuisduel van donderdag 19.00 uur. 'Ik hoop dat we nu de volgende stap kunnen zetten. Zenit heeft weinig kansen nodig om te scoren, daar moeten we alert op zijn.'

Cocu zag vandaag op de laatste training dat Jeffrey Bruma in staat is om aan te haken. Of hij speelt, liet hij in het midden. 'Het is een optie', aldus Cocu. De mandekker sukkelt al een tijdje met heupklachten.

Favoriet
De koploper van Rusland heeft Nicolas Lombaerts, Alexander Kerzhakov en Vyacheslav Malafeev thuis gelaten. Van het afwezige drietal is verdediger Lombaerts de gehele eerste seizoenshelft onbetwist basisspeler geweest. Spits Kerzhakov miste voor de winterstop al meerdere duels in verband met blessures. Routinier Malafeev is in de nadagen van zijn loopbaan reservedoelman. 'Wij zijn niet de absolute favoriet', zegt Cocu. 'Maar we hebben wel degelijk kansen.'

'We wilden graag overwinteren. Daar moest alles voor wijken. Nu moeten we ook proberen om nog een ronde verder te komen. De voorsprong in de competitie heeft geen invloed op het gevoel waarmee we deze wedstrijd benaderen. We willen ons gewoon graag meten. Honderd procent focus en beleving zijn vereist', vervolgde Cocu.

PSV kan tegen de Russische koploper niet beschikken over Karim Rekik. De centrumverdediger heeft een lichte hamstringblessure. Daarom zal Nicolas Isimat-Mirin zeker in de basis starten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.