Cocu ziet opnieuw PSV met twee gezichten

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu beseft dat de 2-4 zege bij AZ van vrijdagavond zeer belangrijk is in de titelrace. De coach van de Brabanders roemde de veerkracht van zijn ploeg.

Cocu ziet opnieuw PSV met twee gezichten

'Dit is wel een heel belangrijke overwinning', beaamde Cocu na afloop van de winst in gesprek met de NOS. Het gat met rivaal Ajax, dat nog wel een duel tegoed heeft, bedraagt nu vijftien punten. Op 1 maart staan beide ploegen tegenover elkaar in Eindhoven. 'Het duel met Ajax komt eraan en als je dan hier punten laat liggen, kan het verschil op een vervelend moment weer kleiner worden. Bovendien hebben we tussen vandaag en die wedstrijd nóg een thuisduel', verwees Cocu naar het bezoek van FC Dordrecht.

'Ik kan me wel voorstellen dat de voetballiefhebber een heerlijke pot heeft gezien', vervolgde Cocu over het spektakelstuk in Alkmaar, waar PSV een razendsnelle 0-2 voorsprong aanvankelijk uit handen gaf, maar door twee goals in een tijdbestek van drie minuten alsnog met 2-4 won. 'We hebben geweldige dingen laten zien: hoogstaand voetbal in het hoogste tempo en momenten waarin we compact stonden en weinig weggaven. Maar er waren ook fases waarin we slordig aan de bal waren en in defensief opzicht veel te veel ruimte weggaven. We hebben beide kanten gezien bij ons vandaag en dat bepaalde de wedstrijd ook wel een beetje.'

Dat PSV weer opleefde na de gelijkmaker van AZ, was volgens Cocu een compliment waard. 'Na de 2-2 zijn we toch weer in staat te reageren en de wedstrijd in handen te nemen. Dat is heel knap', aldus Cocu, voor wie wel defensieve zorgen dreigen. Jeffrey Bruma kon niet in de basis beginnen vanwege lichte liesklachten, maar moest kort voor rust nog wel invallen. Karim Rekik viel immers uit met een hamstringkwetsuur. Morgen zal uit een scan blijken hoe ernstig die is.

Door de riante voorsprong lijkt Cocu recht op zijn eerste titel als coach van PSV af te stevenen. In 2013 begon de voormalige middenvelder als hoofdtrainer in Eindhoven. Hij heeft nog een contract tot medio 2017. 'En als het aan mij ligt, blijf ik zeker. Zoals afgesproken zal er een tussentijdse evaluatie volgen, maar mijn intentie is hier verder te gaan', antwoordde Cocu op vragen over zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.