PSV laatste jaren onoverwinnelijk in januari en februari

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Landskampioen PSV vervolgt de Eredivisie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

PSV laatste jaren onoverwinnelijk in januari en februari
Speelronde: 20
Aftrap: zaterdag 28 januari, 19.45 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Heracles Almelo pakte in 2017 nog geen enkel punt. De formatie van trainer John Stegeman ging onderuit tegen FC Groningen (1-4) en FC Twente (1-0) en zakte naar de elfde plaats. PSV zette achtereenvolgens Excelsior (2-0) en SC Heerenveen (4-3) opzij, maar had de pech dat de concurrenten Feyenoord en Ajax evenmin in de fout gingen.

• Heracles en PSV staan voor de zeventiende keer in Almelo tegenover elkaar in Eredivisie-verband. De thuisploeg trok slechts eenmaal aan het langste eind, maar dat was wel afgelopen seizoen. PSV triomfeerde elf keer en vijf keer bleef een winnaar uit.

• Met nederlagen tegen FC Groningen en FC Twente is Heracles zwak begonnen aan 2017. Van de laatste acht Eredivisie-duels in de maand januari zette de club er slechts eentje in winst om. De Graafschap werd in januari 2016 aan de zegekar gebonden.

• Heracles presteert voorlopig veel slechter dan vorig seizoen. Destijds stonden de Almeloërs op 33 punten na negentien speelrondes, in deze jaargang staat de teller op 21 punten.

In eigen huis leverde het duel tussen PSV en Heracles Almelo geen winnaar op: 1-1.
In eigen huis leverde het duel tussen PSV en Heracles Almelo geen winnaar op: 1-1.

• PSV probeert het clubrecord 'aantal achtereenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie zonder nederlaag' te evenaren. Momenteel staat de teller op 22. Tussen april 2004 en augustus 2005 verloor de equipe van toenmalig trainer Guus Hiddink niet in 23 achtereenvolgende Eredivisie-duels buitenshuis. De laatste nederlaag van PSV op vreemde bodem was wel bij Heracles. Op 19 september werd het 2-1 voor de thuisploeg.

• De afgelopen seizoenen is PSV in topvorm aan het begin van het kalenderjaar. De laatste 21 Eredivisie-duels die de Eindhovenaren in januari en februari speelden, leverden allemaal een overwinning op.

• PSV moet het stellen zonder de geschorste Héctor Moreno. Sinds de start van het seizoen 2015/16 liep de ploeg van coach Phillip Cocu in drie van de vijf Eredivisie-duels waarin de Mexicaanse verdediger ontbrak averij op.

• Vooralsnog profiteert PSV van een Marco van Ginkel-effect. Sinds begin 2016, toen de middenvelder voor het eerst werd gehuurd van Chelsea, wonnen de Eindhovenaren bijna negentig procent van de Eredivisie-duels. Zonder Van Ginkel daalt dit percentage naar 62. De middenvelder maakte in de afgelopen duels met Excelsior en SC Heerenveen telkens één doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.