PSV kent opgave bij winst op Zulte: loodzware tegenstander

PSV weet waar het aan toe is als het tweeluik met SV Zulte Waregem in de derde voorronde van de Champions League gewonnen wordt. Dan wacht namelijk een loodzware opgave.

PSV kent opgave bij winst op Zulte: loodzware tegenstander

Omdat in navolging van Olympique Lyon vandaag ook Zenit Sint-Petersburg zich plaatste voor de play-offs om deelname aan het miljoenenbal, krijgt PSV bij de loting voor die ronde definitief geen geplaatste status.

Daardoor is het rijtje (sterke) tegenstanders bekend. Op basis van de UEFA-coëfficiëntenranglijst zijn Arsenal, AC Milan, Schalke 04, Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg nu geplaatst. Als PSV in België overeind blijft, zal het een van die ploegen treffen in de volgende ronde. Welke van de vijf opponenten het dan wordt, zal vrijdag blijken. Om 12.00 uur is in Nyon de loting.

Zenit had woensdagavond overigens geen enkele moeite met FC Nordsjælland. Waar in Denemarken al met 1-0 was gewonnen, volgde nu een ruime 5-0 zege. Roman Shirokov (2), Hulk, Danny en Andrei Arshavin (als invaller koud een minuut in het veld) tekenden voor de doelpunten. Nikolai Stockholm miste namens de Denen een strafschop en Luís Nieto (Zenit) kreeg een rode kaart.

PSV begint om 20.45 aan de return tegen Zulte Waregem. In Eindhoven won de ploeg van trainer Phillip Cocu met 2-0.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers in de derde voorronde van de Champions League kunt u terecht in het VI-Matchcenter.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen