PSV hoopt op Brands als nieuwe technisch directeur

Terwijl PSV net als alle andere Eredivisieclubs geniet van het kerstreces, werkt de club achter de schermen druk aan een paleisrevolutie. De Eindhovenaren willen een andere invulling aan de directie geven.

PSV hoopt op Brands als nieuwe technisch directeur

De raad van commissarissen (rvc) van PSV weigerde vorige week het dienstverband van commercieel directeur Marcel van den Bunder te verlengen en daarmee was de eerste koerswijziging een feit. Mede door dat besluit besloot algemeen directeur Jan Reker, die door de rvc werd gepasseerd in het overleg over Van den Bunder, zijn aflopende contract niet te verlengen.

Terwijl hoofdtrainer Fred Rutten langzaam maar zeker een groepje getrouwen om zich heen probeert te verzamelen, slaat de rvc een nieuwe weg in. Reker voert hierop geen invloed uit. De algemeen directeur wordt in de hoek gezet. Zo heeft PSV de directeur voetbalzaken van AZ, Marcel Brands, benaderd voor de functie van technisch directeur.

Op de avond van de wedstrijd PSV-AZ (1-0) op zaterdag 13 december werd hij gepolst door de Eindhovense top. Brands sprak informeel met zowel Frits Schuitema als Fred Rutten. Hij heeft PSV in eerste instantie nee verkocht.

Dat Rutten zijn eigen lijn trekt, werd onder meer duidelijk bij de aanstelling van hoofd opleiding Jelle Goes, begin december. Het wordt steeds duidelijker dat Rutten de lijn van voormalige PSV-coach Guus Hiddink volgt. Hiddink prees Goes in augustus 2007 aan bij CSKA Moskou en niet toevallig is Goes vanaf 1 januari de opvolger van Wiljan Vloet als hoofd opleiding van de Eindhovenaren.

Rutten informeerde ook bij Hans van der Zee over een terugkeer naar Eindhoven. Hij was onder Hiddink internationaal scout en verzorgde tijdens het WK van 2006 de wedstrijdanalyses van de tegenstanders van Australië, waarvan Hiddink toen bondscoach was. In 2007 vertrok Van der Zee naar Ajax. De Amsterdammers willen hem graag behouden.

Verder informeerde Rutten een aantal maanden geleden al bij Piet de Visser. De zeventiger vervulde onder Hiddink een belangrijke rol in het scoutingsteam. De superscout ging daar toen niet op in, aangezien hij nooit meer onder Reker wil functioneren.

In de nieuwe Voetbal International lees je meer over de drastische koerswijziging bij PSV. VI 53 ligt sinds woensdag 30 december in de winkel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen