PSV geeft gehavend FC Twente pak slaag

Reacties

FC Twente heeft PSV geen strobreed in de weg kunnen leggen op de weg naar de titel. De Eindhovense ploeg kon zich uitleven in Enschede (0-5).

PSV geeft gehavend FC Twente pak slaag

Volgens FC Twente-trainer Alfred Schreuder wierp de aankomende halve finale tegen PEC Zwolle zaterdag tegen PSV geen schaduw vooruit. Maar wie naar de namen keek die de trainer aan de aftrap liet komen, kwam tot een andere conclusie. Schreuder was weliswaar ook beperkt in zijn keuzes door de afwezigheid van Andreas Bjelland, Luc Castaignos en Jesús Corona (blessures) en Hakim Ziyech (schorsing). Maar Bilal Ould-Chikh, Hidde Ter Avest en Renato Tapia bleven aanvankelijk ook aan de kant.

De Tukkers, met beloftes Peet Bijen en Joachim Andersen centraal achterin, konden tot bijna een half uur nog enigszins verzet bieden tegen PSV. De vergeefs geclaimde strafschop en de poging van Joachim Andersen waren daarvan de bewijzen.

Maar het was niet meer dan wat geblaf van wat jonge honden. Het bijten kwam van PSV, dat in de 28ste minuut de eerste tik uitdeelde. Luuk de Jong was attent toen een schot van Luciano Narsingh tegen de paal was beland. Een rake kopbal van Jeffrey Bruma (foto onder) hielp de Eindhovense formatie aan een comfortabele marge.

Op slag van rust deelde Georginio Wijnaldum de genadeklap uit na voorbereidend werk van Adam Maher. Tekenend was de mislukte opbouw van de Tukkers, die PSV vervolgens direct zagen profiteren van de onzorgvuldigheid. Gesteund door de ruime voorsprong kon de ploeg van trainer Phillip Cocu in de tweede helft gas terugnemen. Desondanks incasseerde het onmachtige FC Twente nog twee doelpunten van Memphis Depay.

Met de eerste zege in Enschede sinds 29 oktober 2005 – toen de huidige trainer Cocu nog aanvoerder was bij PSV – zette de Eindhovense ploeg de volgende stap op weg naar de titel.

FC Twente heeft ook nog zicht op een prijs; de KNVB-beker. De vraag is hoe deze nederlaag doorwerkt in de voorbereiding op de halve finale. De invalbeurt voor Felipe Gutiérrez was een opsteker op weg naar dat bekerduel met PEC Zwolle. Voor de Chileense middenvelder, die hersteld is van een zware knieblessure, was het zijn eerste optreden dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.