'PSV gebaat bij andere sponsor dan Philips'

Reacties

Een PSV-shirt zonder de naam Philips is haast onvoorstelbaar. Toch is het volgens sportmarketeer Bob van Oosterhout voor beide partijen een prima zaak dat er vanaf 2016 een ander bedrijf hoofdsponsor wordt van PSV.

'PSV gebaat bij andere sponsor dan Philips'

De aankondiging van PSV dat Philips vanaf volgend jaar niet meer hoofdsponsor is, maakte veel los in Eindhoven. Philips is voor de kersverse kampioen immers niet alleen sponsor, maar ook naamgever. PSV is uit Philips ontsproten. 'Ik snap die emotie heel goed', zegt Van Oosterhout. 'Maar als je door die emotie heen kijkt, zul je zien dat zowel PSV als Philips hierbij gebaat is.'

'Philips is PSV ontgroeid. Philips is gewoon te groot geworden', legt Van Oosterhout de opvallende beslissing uit. 'Een shirtsponsor is uit op naamsbekendheid, maar die bekendheid heeft Philips al. Iedereen kent Philips. Het bedrijf heeft totaal andere behoeften dan toen het ooit als shirtsponsor begon.' Overigens blijft Philips wel als co-sponsor aan PSV verbonden.

Tegelijkertijd heeft ook PSV baat bij de scheiding. 'De club is net kampioen geworden, heeft een paar geweldige spelers en een fantastische uitstraling. Bovendien trekt de economie aan. Dit is voor PSV hét moment om een nieuwe sponsor binnen te halen', vervolgt de marketeer, die inschat dat PSV per jaar zes tot acht miljoen euro kan incasseren voor het shirtsponsorschap.

Welk bedrijf vanaf 2016 op het shirt van PSV prijkt, is de vraag die resteert. Dat uitgerekend in datzelfde jaar de online gokmarkt gelegaliseerd wordt, zou niet slecht uit kunnen komen. 'Het ligt niet direct in de lijn der verwachting dat een grote speler in die markt een grote club gaat sponsoren, maar de timing is wel heel mooi. Het zou kunnen', vindt Van Oosterhout, die tot slot stelt dat PSV voor de komende jaren met Philips 'de beste co-sponsor heeft die het zich kan wensen'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.