media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

PSV gaat strijd aan met Real Betis om gewilde Ruiz

PSV gaat strijd aan met Real Betis om gewilde Ruiz

PSV heeft contact met Fulham en voormalig FC Twente-speler Bryan Ruiz over een tijdelijke overgang. Dat heeft technisch manager Marcel Brands bevestigd aan Voetbal International.

Of PSV daadwerkelijk kans maakt op de multifunctionele aanvaller, die ook als middenvelder uit de voeten kan, is op dit moment niet duidelijk. Ruiz heeft ook een voorstel van het Spaanse Real Betis in beraad en volgens insiders heeft de Costa Ricaanse international nog meer opties.

Aan PSV heeft Ruiz laten weten dat hij een terugkeer naar Nederland niet per definitie afwijst en dat PSV voor hem een optie is. De linkspoot moet meer gaan spelen om zeker te zijn van een plek in de WK-selectie. Bij Fulham komt hij naar zijn zin veel te weinig aan bod.

De Londense club is daarom bereid afscheid te nemen van de in 2011 vastgelegde miljoenenaankoop. De vraagprijs ligt om en nabij de tien miljoen euro, waaraan de meeste clubs niet kunnen voldoen. Een verhuurconstructie is daardoor de meest reële optie.

In de zoektocht naar een ervaren middenvelder probeerde PSV eerder Thorgan Hazard (door Chelsea verhuurd aan SV Zulte Waregem) en Michael Bradley (AS Roma) al te verleiden tot een komst naar Eindhoven. Die pogingen slaagden niet.

Trainer Phillip Cocu wil routine aan zijn middenlinie toevoegen na de zwakke eerste seizoenshelft. Stijn Schaars heeft met Oscar Hiljemark en Adam Maher louter jonge talenten aan zijn zijde, omdat Georginio Wijnaldum nog geblesseerd is en Ola Toivonen weg mag.

Thijs Slegers

Verslaggever Voetbal International. Volgt PSV, Jong PSV, FC Eindhoven, Helmond Sport

@thijsslegers

Praat mee

Praat mee op VI.nl

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Inloggen / registreren

Laatste nieuws