PSV begint met een magere zege aan voorbereiding

Regerend landskampioen PSV is de voorbereiding op het komende seizoen begonnen met een 1-3 overwinning in het oefenduel met VV Dongen.

Gastón Pereiro opende de score in de dertigste minuut met een strafschop, waarna Jürgen Locadia (foto) de marge twee minuten later verdubbelde. De Derdedivisionist deed in de tweede helft wat terug door via Joe Yoffe tegen te scoren, maar Matthias Verreth bepaalde de eindstand uiteindelijk op 1-3.

De Eindhovenaren sloten met de vriendschappelijke wedstrijd een intensieve trainingsweek af, maar voor hoofdcoach Phillip Cocu was die afsluiter er niet een zonder zorgen. Nicolas Isimat-Mirin viel nog voor rust uit met een knieblessure en omdat PSV na het vertrek van Jeffrey Bruma dun in de verdedigers zit, mocht de contractloze Stijn Schaars centraal achterin nog wat minuten maken.

SVW '27 - AZ 1-5
Ook AZ won de eerste wedstrijd in aanloop naar de start van de Eredivisie. Bij rust hadden de Alkmaarders al een 0-4 voorsprong tegen SVW '27door goals van Stijn Wuytens, Ben Rienstra, Ron Vlaar en Alireza Jahanbakhsh. Tim Kramer kreeg de eretreffer op zijn naam, waarna Thomas Ouwejan de eindstand op 1-5 bepaalde.