PSG verliest ongeslagen status op bezoek bij Lyon

Paris Saint-Germain heeft voor het eerst dit seizoen verloren in de Ligue 1. Op bezoek bij Olympique Lyon werd het 2-1, waardoor de schier onverslaanbare Parijse machine voor de tweede keer dit seizoen – na de nederlaag bij Real Madrid in de Champions League – ten onder ging.

In Frankrijk is iedereen het er wel over eens dat de ploeg van trainer Laurent Blanc na de Super Cup ook de titel binnen gaat halen. Voor aanvang van het duel van vanavond was de voorsprong op nummer twee AS Monaco, nota bene met een duel minder gespeeld, 23 punten.

Lyon wilde al snel aantonen dat er wel degelijk iets tegen PSG te doen is. Na dertien minuten krulde Maxwell Cornet de bal in de verre hoek. Van der Wiel liet de doelpuntenmaker zowel naar binnen komen als schieten, waardoor PSG op achterstand kwam. Op slag van rust werd het ook nog 2-0. Sergi Darder zorgde voor een hoogtepunt. Hij liftte de bal met zijn aanname over Thiago Silva heen en rondde beheerst af.

Na rust werd het nog wel spannend. Lucas Moura schoot de bal na een klutssituatie in de 51ste minuut immers al in de verre hoek. PSG kwam via Zlatan Ibrahimovic nog wel bijna terug tot 2-2, maar die goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Omdat er vervolgens door de bezoekers geen geldige goal meer gemaakt werd, kwam er een einde aan een serie van 36 competitiewedstrijden zonder nederlaag. Desondanks is de voorsprong nog altijd 23 punten. Lyon maakt een reuzensprong en is ineens de nummer drie van Frankrijk, al is de achterstand op PSG bizar groot: 31 punten.

Hoewel PSG in de 28ste competitiewedstrijd (vier keer een gelijkspel) voor het eerst verloor stevent de club nog wel af op de titel. Bovendien volgt ook nog de finale om de Coupe de la Ligue tegen Lille en zijn de Parijzenaars in de strijd om de Coupe de France kwartfinalist. Op 9 maart volgt de return tegen Chelsea in de achtste finale van de Champions League. In Parijs werd al met 2-1 gewonnen.