PSG ontsnapt dankzij buitenspelgoal aan misstap tegen Lille

Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna (foto) waren dicht bij hun eerste punt in dienst van Lille, maar geblunder van de arbitrage leverde Paris Saint-Germain in de extra speeltijd alsnog een zege op (2-1).

Aanvankelijk leek PSG tegen duur puntenverlies aan te lopen in de titelstrijd na een blunder van Alphonse Aréola. De doelman van de thuisclub ging enorm in de fout, waarna invaller Nicolas de Préville in de 86ste minuut de stand gelijk trok. Maar diep in de extra speeltijd zorgde Lucas Moura voor de winnende treffer namens PSG.

Dat doelpunt had echter nooit mogen tellen, aangezien de Braziliaan ruim een meter buitenspel stond voor hij de bal ontving na een inzet van Edinson Cavani, die de score in de zeventigste minuut had geopend. De arbitrage onder leiding van Francois Letexier besloot echter, ondanks hevige protesten van Lille, dat het om een geldige goal ging.

Door de zege blijft Paris Saint-Germain in het spoor van AS Monaco, dat eerder op de avond met 1-2 won bij Montpellier. Kamil Glik en Kylian Mbappé scoorden namens de Ligue 1-koploper, die na 24 duels drie punten voorsprong heeft op nummer twee PSG.