PSG na een kwartier al klaar met Olympique Lyon

Reacties

Paris Saint-Germain heeft ten koste van Olympique Lyon de Franse Super Cup veroverd. De landskampioen was snel klaar met de nummer twee uit de competitie (2-0).

PSG na een kwartier al klaar met Olympique Lyon

Voor Paris Saint-Germain was het duel om de Franse Super Cup de laatste wedstrijd in zijn Noord-Amerikaanse tour. Deze partij werd namelijk in het Canadese Montreal afgewerkt, waar de kampioen zonder Gregory van der Wiel furieus begon tegen de runner-up uit de competitie.

Al na een kwartier hadden de hoofdstedelingen twee treffers op het bord staan in het Stade Saputo. Van der Wiels concurrent Serge Aurier kopte een bal van David Luiz binnen, waarna Edinson Cavani (foto) fraai de 2-0 tegen de touwen joeg. Blaise Matuidi had vlak voor rust zelfs de kans om het duel in het slot te gooien.

Paris Saint-Germain werd na rust in het zadel geholpen door Maxime Gonalons, die Zlatan Ibrahimovic vloerde en zijn tweede geel kreeg. Met een mannetje meer speelde PSG de wedstrijd het laatste halfuur vakkundig uit. Thiago Silva maakte voor de Parijzenaars nog een kans voor Claudio Beauvue onschadelijk.

De Franse competitie begint volgend weekend. PSG opent vrijdagavond met een lastige uitwedstrijd tegen Lille, terwijl Lyon twee dagen later Lorient ontvangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.