PSG kent matige generale voor kraker met Barcelona

Paris Saint-Germain mag dan nog ongeslagen zijn in de Franse Ligue 1, de ploeg van trainer Laurent Blanc kent geen beste seizoenstart. Ook zaterdag werd niet gewonnen. Toch kan het altijd erger. AS Monaco is dolende en verloor al voor de vierde keer.

Toulouse – Paris Saint-Germain 1-1
Met Gregory van der Wiel op de bank en zonder de nog licht geblesseerde Zlatan Ibrahimovic begon de Franse kampioen in Toulouse. Al na acht minuten zag Van der Wiel vanaf de bank hoe Wissam Ben Yedder de score opende voor de thuisploeg.

Na ruim een half uur stelde PSG orde op zaken. Jean-Christophe Bahebeck zorgde voor de gelijkmaker. Na rust ging PSG op zoek naar de winnende goal, maar omdat die er niet kwam werd al voor de vijfde keer in acht competitiewedstrijden gelijkgespeeld.

De kraker van dinsdag in de Champions League zal wellicht meegespeeld hebben bij de Fransen. Na het 1-1 gelijkspel in de Amsterdam Arena wacht nu immers een thuiswedstrijd tegen Barcelona. Dan is Zlatan Ibrahimovic waarschijnlijk wel weer van de partij. Van der Wiel lijkt dan ook een goede kans te maken om vanaf het eerste fluitsignaal in de basis te staan. Aan zijn fitheid zal het in ieder geval niet liggen, aangezien Blanc hem vanavond negentig minuten op de bank hield. Met een duel meer gespeeld heeft PSG nu twee punten minder dan koploper Olympique Marseille, maar is de Franse titelhouder wel als enige nog ongeslagen.

AS Monaco – Olympique Nice 0-1
AS Monaco blijft teleurstellend presteren. Door de nipte nederlaag in eigen huis heeft de ploeg van Maarten Stekelenburg, die opnieuw de gehele wedstrijd bankzitter was, pas tien punten uit acht duels. Carlos Eduardo werd met zijn rake vrije trap na zeven minuten de gevierde man bij Nice. Danijel Subasic, de concurrent van Stekelenburg, moest een antwoord schuldig blijven. Nice is door de zege subtopper.