Provocerende Lamkel Zé hoeft fans van tegenstander toch niet te ontmoeten

Reacties

Didier Lamkel Zé is een pijnlijk weerzien met Antwerp FC bespaard gebleven. De speler van KV Kortrijk, die jarenlang onder contract stond in Antwerpen, zag een bijzondere straf geschrapt worden door de Disciplinaire Raad in België.

Provocerende Lamkel Zé hoeft fans van tegenstander toch niet te ontmoeten
© Pro Shots
Kortrijk
Kortrijk
2 - 1
Antwerp
Antwerp

Alweer anderhalve maand geleden won Kortrijk van Antwerp, wat voor Lamkel Zé een uitstekend moment was om flink te provoceren. Tijdens de wedstrijd was hij al bezig met de fans van zijn voormalige werkgever en ook trainer Mark van Bommel raakte betrokken bij een akkefietje met de ex-speler van Antwerp.

De Belgische tuchtcommissie had al helemaal genoeg gezien toen Lamkel Zé na de wedstrijd provocerende teksten plaatste op zijn social media. Er werd ingegrepen via drie straffen. Lamkel Zé kreeg een boete, een voorwaardelijke schorsing én hij werd verplicht om supporters en andere vertegenwoordigers van Antwerp te ontmoeten.

Tekst gaat verder onder foto

Didier Lamkel Zé als speler van Antwerp FC.
© Pro Shots
Didier Lamkel Zé als speler van Antwerp FC.

Tegen met name die laatste straf ging Lamkel Zé in beroep en dat bleek succesvol. De schorsing en boete bleef staan voor de voetballer, maar van een ontmoeting zal het niet meer komen. De tuchtcommissie oordeelde dat ook aanhangers van Antwerp hadden geprovoceerd, waardoor zo'n ontmoeting in de ogen van de Disciplinaire Raad niet juist zou zijn.

Het was overigens maar de vraag of Lamkel Zé was komen opdagen voor een ontmoeting met zijn voormalige werkgever. Het enfant terrible heeft zichzelf alweer onmogelijk gemaakt bij Kortrijk en lijkt op weg naar de uitgang. De laatste duels van 2022 werd hij al buiten de selectie gelaten door zijn trainer. Ferencváros, de club die hij eerder nog op het allerlaatste moment afzegde, lijkt alsnog beet te hebben bij de Kameroener.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.